Každý srovnávač poskytuje poněkud odlišné služby

Zadavatel: Magieprirody.cz | 2.11.2015 | Média, marketing

Praha (Pressweb) - Online nákupy jsou už v dnešní době již samozřejmostí. Většina lidí má s nákupem v e-shopu minimálně jednu zkušenost. Jak však nakupovat výhodně a bez pracného vyhledávání a srovnávání zboží na stránkách jednotlivých obchodů? K tomu vám může pomoci i srovnávač cen!

Co je to srovnávač cen?

Porovnávače zboží nejsou e-shopy. Jsou to stránky, kde najdete srovnání výrobků z velkého množství e-shopů. Zboží, které si chcete koupit, můžete porovnat zadáním jeho přesného názvu do vyhledávání. Pokud nemáte vybraný konkrétní model, můžete jej vyhledat podle kategorií a parametrů. Když najdete požadované zboží a obchod s nejzajímavější cenou, jednoduše kliknete na tlačítko "do obchodu". Dostanete se přímo do e-shopu, kde se dozvíte i další informace o zboží a hlavně si můžete zboží koupit.

Co v srovnávači najdu?

Každý srovnávač poskytuje poněkud odlišné služby, kde porovnání cen zboží tvoří základ. O zboží hodně napoví i jeho specifikace, podle většiny parametrů je možné zboží na stránce vyhledávat.

Kromě toho můžete u zboží najít recenze na jednotlivé obchody. Ty mohou být velmi nápomocné při rozhodování, protože ne vždy je nejnižší cena zároveň i tou nejvýhodnější. Když nejlevnější obchodník nedodržuje obchodní podmínky, jako jsou lhůta dodání, záruční podmínky a podobně, zvolte si raději dražší obchod, ale s kvalitními službami.

Mezi další služby porovnávačů patří poradna, přehled podobných produktů či hodnocení obchodů. Každý poskytuje jinou kombinaci služeb tak, aby svým zákazníkům co nejlépe vyhověl.

V porovnávačích samozřejmě nenajdete všechny obchody na trhu. Zobrazují pouze zboží obchodů, které se do porovnávače zaregistrovali. Proto nezaškodí vyhledat si zvolený zboží ještě v google, zda nenajdete i levnější. Některé srovnávače pořádají i soutěže, ve kterých můžete získat všelijaké slevy. A vyhrát nějakou takovou soutěž se vyplatí!

Obrázek uživatele Magieprirody.cz
marcol@email.cz