Sanace zdiva zabrání problémům s vlhkostí

Vlhkost v bytových či rodinných domech, ale i na chatách či chalupách je velkým problémem. Pokud se s ním potýkáte i vy, nezbývá vám nic jiného, než se ho snažit co nejrychleji vyřešit.
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 21.1.2015 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Kromě rychlosti je zapotřebí také efektivita, kterou zaručí odborné provedení. V každém případě je tak nutné obracet se na profesionální firmy, které disponují dostatkem teoretických i praktických znalostí.

Řešením jsou sanační práce. Sanace je proces, který vede ke snížení vlhkosti. V dnešní době existuje několik způsobů, jak tohoto výsledku docílit. Není to vždy jednoznačné, nejlepší postup je třeba zvolit v závislosti na posouzení celého problému.

Prvním předpokladem k úspěchu je správný návrh sanace

Vůbec prvním předpokladem k úspěchu je správný návrh sanace zdiva. Nutná je osobní prohlídka proškoleného pracovníka a případné zaměření. Při návštěvě bude posuzováno zejména vlastní vlhkost a senilita zdiva, dále potom jeho stav a složení. Zapotřebí bude zajistit přístup ke stavebním konstrukcím. V některých případech postačí zaslání projektové dokumentace příslušné budovy, to však představuje krajní a nepříliš vhodný postup.

Provedení sanace

Na základě posouzení je potom navrhnut nejlepší postup a technologie provedení sanačních prací. Mezi nejosvědčenější patří zejména narážení nerezových plechů, podřezávání zdiva speciální pilou nebo diamantovým lanem nebo i chemické injektáže. V některých případech je výhodná aktivní elektroosmóza či třeba hydroizolace spodních vrstev stavby s pomocí PVC.

Veškeré pracovní úkony musí být pochopitelně prováděny s maximálním nasazením a pokud možno s co nejnižšími náklady. Máte-li problém s vlhkostí, nevyplácí se čekat. Později by mohlo dojít k poškození nejen zdí v místnosti, ale dokonce i nosných základů, což by směřovalo k ještě větším problémům.