Češi mají nejraději Kateřiny: nejčastěji dostávají kytice

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 21.11.2022 | Obchod, e-commerce

Praha (Pressweb) - 21. 11. 2022:  Jde sice o zkratku, ale potvrzenou statistikami. Ženy, které budou mít tento týden svátek, vedou žebříček jmen, jejichž držitelky nejčastěji dostávají kytice. Vyplývá to z obchodních údajů květinového e-shopu Florea.cz.

„Kateřina vede žebříček objednávek, ačkoli podle statistik je to až sedmé nejčastější ženské jméno,“ potvrzuje Vratislav Novák, provozní ředitel online květinářství. „Hned druhá je ale Jana, která je nejtypičtějším jménem českých žen,“ dodává.

Po Kateřině (slavící svátek 25. 11.) a Janě (24. 5.) následují v Top 5 Veronika (7. 2., dvanácté nejčastější jméno), Lucie (13. 12., osmá nejčetnější) a Hana (15. 8., čtyřka podle počtu stejně pojmenovaných žen).

Čím si právě Kateřiny vysloužily největší pozornost, se ale ze statistik květinářství nedá vyčíst. „Pokud jde o druh kytice, je to velmi rozmanité ‒ dárci objednávají od pár kousků růži až po opravdu honosné kytice,“ říká ředitel Vratislav Novák. Nejvíc na odbyt jdou podle něho kytice sto růží ‒ jednoznačně vedou rudé růže jako symbol lásky.

V roce 2021 prodala Florea více než 6,5 milionu květin. Nejprodávanějším produktem jsou přitom nezapomenutelné kytice 100 růží s cenou 1500,- Kč.

::

Internetový obchod Florea.cz je jedničkou na trhu v doručování květin. Česká firma funguje od roku 1995, v soutěži ShopRoku 2020 a 2021 se stala finalistou (2. místo) Ceny kvality. V roce 2021 byla zařazena mezi 100 českých nejlepších firem. Květiny dováží čtyřikrát týdně přímo z holandské burzy v Aalsmeeru, část odebírá rovnou od pěstitelů. Většinu řezaných květin dováží z fair trade farem. V uplynulém roce dosáhla firma obrat 102 milionů korun.

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
Obrázek uživatele e.vox
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3