Zdravý životní styl je díky internetovým magazínům dostupnější

Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 20.5.2014 | Zdraví

Praha (Pressweb) - Slyšíme to snad všude kolem nás. Žij zdravě, bude ti lépe. Kdo nežije zdravý životní styl, zvyšuje si riziko vzniku mnoha závažných chorob. Když nebudeš žít zdravě, brzy zemřeš apod. Co je ale zdravý životní styl? Jak se pozná?

Co znamená zdravý životní styl?

Odpověď je poměrně snadná. Zdravý životný styl je takový, který prospívá našemu životu. Právě slova prospívá a našemu jsou velice důležitá. Pravdou totiž je, že každý člověk má ve svém životě jiné potřeby a jeho tělo na různé podněty reaguje jinak. Někdo potřebuje vyšší dávku jídla, protože má fyzicky náročnou práci, jiný zase nutně potřebuje pravidelný pohyb, protože v práci jen sedí. Někdo potřebuje jíst více ovoce, protože trpí nedostatkem vitamínů, další se musí zaměřit na konzumaci zeleniny, aby si upravil zažívání. Jednoznačná odpověď na to, co je zdravý životní styl, tedy neexistuje. Pamatujte si, že zdravý životní styl je ten, který prospívá vašemu tělu i mysli.

Má ale svá pravidla

I přes veškeré odlišnosti má ale zdravý životní styl jistá pravidla. Jeho základem je střídmé stravování. Důležité je, konzumovat vyvážené množství potravy a zaměřovat se na zdravé jídlo – tedy jídlo netučné, bez přidaných chemických látek. Někomu v tom může například pomoci krabičková dieta. Dalším pilířem cesty ke zdraví je pravidelný pohyb. Nemusíte být zrovna vrcholovým sportovcem. Stačí se hýbat minimálně třikrát týdně – stačí i rychlejší procházky. Lepší je, pokud si k pravidelnému pohybu seženete partnera, který bude sportovat s vámi. Pomůže také, pokud si budete výsledky zapisovat, jedině tak uvidíte, že se snaha vyplácí. Do zdravého žitního stylu patří i péče o tělo. Řeč je o používání kosmetiky a léků. Není vhodné „cpát“ se léky za každou cenu. Někdy pomohou bylinky a jednou z velmi šetrných léčebných metod je i užívání kolonoidního stříbra. Více o něm se můžete dočíst zde.

Tento článek je pouhým základním vodítkem k tomu, jak žít skutečně zdravě. Pokud se chcete dozvědět více, podívejte se na portál www.Medicin.cz, který pravidelně přináší informace právě z této oblasti.