Titul MBA je příležitostí, jak získat vyšší postavení i plat

Titul MBA je příležitostí pro získání vyššího postavení i platu
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 20.4.2015 | Kariéra, vzdělávání

Praha (Pressweb) - Kdo by nechtěl lepší postavení ve firmě a lepší plat? Ale jak toho dosáhnout? Pomůže vám k tomu titul MBA. V silné konkurenci dnešních vzdělaných manažerů je to téměř nutná podmínka kariérního růstu. Nedávné průzkumy ukázaly, že titul MBA pomáhá nejen získat lepší pracovní pozici, ale také zvyšuje příjmy. Vyšší plat o 15 % mají absolventi po skončení studia MBA, po pěti letech se jim zvyšuje až o 40 %. Toto postgraduální vzdělávání pomáhá nejen manažerům firem, ale i vedoucím pracovníkům státních firem, organizací či neziskového sektoru.

O studium MBA je stále velký zájem po celém světě

Titul MBA má svůj původ v USA, kde se tyto programy zaměřené na management začaly vyučovat v první dekádě 20. století. Ukázalo se, že absolventi univerzit mají sice teoretické znalosti, ale nedaří se jim je uplatnit v praxi. O studium byl velký zájem a titul MBA se dostal koncem 50. let minulého století také do Evropy. V Česku se tyto vzdělávací programy rozvíjejí od roku 1991. V současné době je možné absolvovat studium MBA na více než dvou desítkách škol., Asociace MBA je jednou z institucí, která se snaží udržovat a rozvíjet úroveň výukových programů MBA podle zahraničních měřítek, které kladou důraz na profesionalitu lektorů a skutečné využití teoretických znalostí v praxi. Zároveň nabízí členství subjektům poskytujícím studium MBA.

Titul MBA spojuje manažerskou elitu

Studium MBA trvá obvykle jeden až dva roky a probíhá kombinovanou formou. Využívá všech moderních metod výuky, například e-learningu a videokonferencí, samozřejmostí je účast špičkových expertů z různých oborů, kteří studentům předávají své znalosti z praxe, jež nelze nikde získat. Po absolvování studia obdrží absolventi titul MBA, který jim otevírá dveře do nejvyšších pater managementu. Titul MBA spojuje významnou komunitu manažerů, absolventi získávají cenné kontakty mezi sebou navzájem i na své lektory.

Témata: titul MBA, studium MBA, MBA, studovat MBA | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.