Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym

Věhlasný šéfkuchař Gordon Ramsay navštěvuje nebohé restaurace napříč celou Anglií. Z každé se během jednoho týdne snaží udělat špičkový a úspěšný podnik.
Zadavatel: FTV Prima, spol. s r.o. | 20.2.2014 | Média, marketing
Autor fotografie:
FTV Prima

Praha (Pressweb) - Anglické restaurace čeká budíček, na jaký nikdy nezapomenou! Každý týden se jedna z restaurací v různých koutech Velké Británie, která má potíže, dočká návštěvy vyhlášeného šéfkuchaře Gordona Ramsayho. A nejen to. Během několika následujících dní se octnou v Ramsayho nekompromisní péči. Na žádné zdvořilosti, řečičky ani jakoukoliv další vatu není čas, protože Ramsay je odhodlaný otočit koloběh událostí a změnit věci k lepšímu. A když chrlí jednu nepříjemnou pravdu za druhou, vyčerpaní majitelé a manažeři restaurací s nervy v koncích zírají s otevřenou pusou.

Reality show Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym je poutavou kombinací praktického pohledu na věc a nepřekonatelné zábavy. Zároveň napínavá, dojemná, překvapivá a inspirující podívaná nemilosrdně drtí mýty o profesionálních i osobních ambicích, úspěchu a motivacích. Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym dokazuje, že s trochou představivosti a spoustou těžké práce se dá zdolat i ta nejkatastrofičtější situace. I když máte drzé kuchaře, líné číšníky a servírky a před vašimi dveřmi se místo zákazníků prohání vyjící vlci.

Zajímavosti

Reality show Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym je nejen kvalitní televizní zábavou, ale i dobrým rádcem, na co si při výběru restaurace dát pozor. Kromě toho nabízí fascinující pohled do zákulisí stravovacího byznysu a navrch přihazuje mnoho zajímavých rad, jak vést kvalitní a úspěšnou restauraci. Přesto se nevyhnula určité kontroverzi. V roce 2007 podal bývalý manažer jedné z restaurací Martin Hyde na Gordona Ramsayho žalobu. Ramsay měl údajně vytvářet falešné katastrofy a najímat herce, aby obelstil diváky. Jeho žaloba byla nakonec zamítnuta.

Díky úspěchu pořadu vzniklo několik mezinárodních verzí. Gordon Ramsay se osobně přesunul z britské obrazovky na americkou, kde se od roku 2007 účastní křížové výpravy proti špatným americkým restauracím pod souhrnným názvem Gordon Ramsay:  Noční můry kuchyně. Další verze vznikly také ve Francii, Itálii, Španělsku, Finsku, Švédsku, Srbsku, Polsku a samozřejmě u nás v České republice, kde žezlo po Ramsaym s velkým ohlasem a svým vlastním charakteristickým stylem převzal Zdeněk Pohlreich.

Gordon Ramsay: Fakt slušný šéfkuchař!

Producent, herec a slavný šéfkuchař se narodil 8. listopadu 1966 ve skotském městě Glasgow jako Gordon James Ramsay. V dětství se s rodiči přestěhoval do Anglie. Na televizní obrazovce se proslavil častým používáním přisprostlých výrazů, zarputile svraštělým čelem a tužkou často zastrčenou za levým uchem. Pořad Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym není jeho jedinou úspěšnou show o vaření. Mezi další patří Pekelná kuchyně, Faktický odborník, Pekelné hotely Gordona Ramsayho a Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně.

Ramsay je ženatý a má čtyři děti: dcery Megan, Holly a Mathildu a syna Jacka. Kromě vaření se rád věnuje bojovým uměním a je držitelem černého pásu, navíc plynule ovládá francouzštinu. Za své kulinářské úspěchy získal vyznamenání britského impéria. Obdivuje kolegy kuchaře Ricka Steina a Jamieho Olivera. Jeho blízkými přáteli jsou anglické celebrity číslo jedna David a Victoria Beckhamovi. Je oddaným fanouškem pěvecké reality show American Idol a čas od času se dokonce dá zahlédnout mezi diváky v publiku. Tvrdí, že když ho někdo nazve de***, musí se jedině smát. Protože už mu nadávali mnohem hůř.

Originální název: Gordon Ramsay’s Kitchen Nightmares

Země a rok výroby, distributor: USA, 2007 – 2013, Optomen International

Žánr: reality show

Vysílání: od 23. 2. v 17.55 hod., so+ne