Informace o elektrickém podlahovém vytápění

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 22.9.2013 | Reality, bydlení

Uničov (Pressweb) - Pokud si chce člověk doma dopřát skutečně komfort, instaluje si podlahové topení. Tato varianta vytápění je momentálně tak populární, že se v naprosté většině případů volí při stavbách nových domů, ale také při rekonstrukcích a to také bytů. Existují ovšem pravidla, která je nutné dodržovat, než se s podlahovým topením začne pracovat.

Jednak je zapotřebí rozdělovat elektrické podlahové topení a teplovodní podlahové topení. Jsou velmi podobná, pokud jde o funkci, ale elektrické podlahové topení se mnohem snáze pokládá.

Elektrické kabely například dokonce umožňují zvolit potřebnou hustotu pokládky. K typům elektrického podlahového topení se ale ještě dostaneme.

Podlahové topení je instalováno hlavně proto, že poskytuje příjemní teplo od nohou. Z toho důvodu máte pocit tepla, i když vzdušné teplo nemusí být tak markantní. Podlaha nabízí také pro topení velkou plochu, takže není třeba topit na tak vysokou teplotu a stejně je vám příjemně. Spotřeba elektřiny tedy není tak vysoká, jako u jiných typů elektrického topení.

Podlahové topení lze aplikovat přes tři řešení topných těles. Jednak jsou to topné rohože, topné kabely a topné folie, které jsou jen několik milimetrů tlusté. Jejich jednotlivé přednosti a pokládku najdete na stránkách elektropodlahovetopeni.cz, které se zabývají tématem podlahového topení více dopodrobna. Zajímat by vás měla také izolace podlahového topení, která by měla být nutně provedena důsledně, aby se předešlo únikům tepla a podlaha se ohřívala rychleji. Na základě varianty využití podlahového topení se rovněž odvíjejí metody regulace a napojení na termostaty. Více informací je opět dostupných na informačních stránkách.

Témata: topné folie, elektrické podlahové topení, izolace podlahového topení | Region: ČR

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov