Doplňky na okna – stylové i účelové

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 15.10.2013 | Reality, bydlení

Uničov (Pressweb) - Málokdo nechává okna zcela holá. Propouštějí pak sice více světla, ale ne vždy je to žádoucí, hlavně v létě, kdy jde okny spíše horko, než jen příjemné světlo. Proto je potřeba pořídit na okna nějaký stínicí systém. Zvolit můžete buď vnitřní, nebo vnější stínění. Každé má své klady a zápory. Lze ale obě varianty také kombinovat.

Atraktivním prvkem zejména na moderních domech se mohou stát stínicí systémy v podobě venkovních žaluzií. Jsou kovové a dovolují plynulou regulaci stínění otáčením lamel, současně je s nimi možné snadno větrat i při zastíněných oknech, takže ve vnitřních prostorách domu se udržuje velice příjemné klima. Běžnější jsou v interiéru vertikální žaluzie, které si pořizuje spousta lidí zcela automaticky. Jsou praktické, instalují se většinou mezi okenní tabule, takže se na ně nepráší. Přitom jsou už dnes dostupné v mnoha designech včetně dřevěných dekorů, takže jsou i zajímavých stylovým prvkem. Lamely se dají natáčet dvěma směry, podle toho, jak vysoko je právě slunce. Jejich míra zastínění je poměrně solidní.

Designové stínění – římské rolety

Existují ale také další alternativy. Pro milovníky hezkého vzhledu jsou jako stvořené římské rolety. Rolet je dnes na trhu velká spousta a jsou velmi zdařile nastylované, v množství barev, materiálů a také vzorů. Dokonce s různými mírami průsvitu. Jedněmi z nich jsou právě také římské rolety. Jsou atraktivní, protože nabízejí malinko netradiční způsob vyhrnování. Rolety se totiž nerolují tradičním způsobem, ale spíše se na sebe po určitých úsecích vrství, nebo také řasí. Tím vytvářejí velmi pěkný efekt. Mohou být rovné, ale také zakončené cípem nebo jiným dekorativním prvkem. I u nich je možné vybírat rolety, které jsou průsvitné nebo zatemňující.

Témata: římské rolety, žaluzie | Region: ČR

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov