Je libo rolety?

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 15.10.2013 | Reality, bydlení

Uničov (Pressweb) - Že jsou rolety celkem běžným prostředkem pro stínění oken, potažmo náklonových dveří, je dobře známo. Používají se v mnoha různých podobách, od klasických interiérových rolet, až po ty venkovní. Podíváme se tedy nyní právě na ty venkovní.

Velkou předností stínicí techniky, která se instaluje zvenčí domu, je fakt, že mnohem efektivněji než ta vnitřní brání pronikání tepla do vnitřních prostor domu. Z venkovních okenních rolety se ovšem dají vybírat nejrůznější typy, které se liší svými vlastnostmi i instalací.

Venkovní rolety

Jednou variantou se mohou stát například předokenní rolety, které se instalují do vestavěných schránek. Tyto hliníkové rolety jsou vhodné jednak jako efektivní stínění s dokonalým účinkem proti slunci, ovšem současně umožňují dobře větrat. Vzhledem ke svému materiálu a provedení mohou sloužit také jako ochrana před zloději a jinými nežádoucími vstupy do objektu. Při staženém stavu přitom nepustí dovnitř ani žádný nechtěný hmyz, takže nemusíte mít mnohdy ani samostatné sítě proti hmyzu, navíc se prodávají také rolety, které již sítě obsahují zabudované. V zimě se opět stažené podílejí na snižování nákladů za vytápění a to především proto, že udržují teplo uvnitř. Samozřejmostí je také dokonalá ochrana před zvědavými pohledy, ale to ještě pořád není všechno. Navíc také tlumí hluky z ulice, které by vás jinak mohly doma rušit.

Jejich instalace se provádí do speciálního pouzdra, takže nedochází k případnému praskání omítek a vše je možné provést tak, že zvenku na zdi není nic vidět, nikde nic neruší. Rolety se dají pořídit různě barevné, protože se stále jedná také o prvek, který se podílí na vnějším vzhledu domu.

Témata: předokenní rolety, sítě proti hmyzu | Region: ČR

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov