Připravte se na zimu: výbava auta, která by vám neměla chybět

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 26.11.2013 | Auto-moto, logistika

Uničov (Pressweb) - Zimní období přináší pro motoristy nemilou povinnost přezout na zimní pneumatiky, ale samozřejmostí by měla být také kontrola systémů, výměna vody v ostřikovačích a chladiči na nemrznoucí směsi a mimo to také další drobnosti, které v zimě zajišťují, že někde neuvíznete a dokážete se dostat i z nepříjemných plískanic.

Kvalitní pneumatiky jsou samozřejmě základní věc, kterou člověk na zimu řeší. Přezout na zimní, zkontrolovat hloubku dezénu, eventuálně také dofoukat na potřebný tlak. Je ale potřeba ještě něco? Pokud byste zjistili, že vaše léta uchovávané zimní pneu už nemá tu hloubku dezénu, kterou by mít mělo, měli byste zavčas koupit nové. Mnoho obchodů, i těch online nabízí na zimní osobní pneumatiky speciální akce, v kterých nakoupíte potřebnou velikost se slevou. Pozor na to, že by na všech čtyřech kolech měl být stejný vzor a také je pneumatiky potřeba, pokud přezouváte sami, dezén správně umístit v souvislosti se směrem jízdy. Zimní pneumatiky starší čtyř let už byste také měli vyměnit, protože už neposkytují potřebné vlastnosti.

Jaké pneu vybrat a co k němu pořídit

Pneumatiky pochopitelně potřebujete co nejkvalitnější. Nejlépe se člověk zorientuje v testech, které jsou nezávisle každoročně prováděny. Můžete v nich najít různé rozměry, značky i modely pneumatik hodnocené v několika parametrech. Dobře se umisťují například pneumatiky Matador, Continental nebo Barum. V autě byste ale na zimu měli mít ještě další výbavu, hlavně pokud jezdíváte na hory. Patří sem pochopitelně především sněhové řetězy, které vám mohou pomoci se vyhrabat i z hodně těžkých situací. Dodržujte ale minimální výšku sněhu na silnici, než je nasadíte, jinak můžete povrch vozovky poškodit. Hodí se také lopatka na odhrabání sněhu, v případě, že někde zapadnete. Škrabky a metlička na sníh by měly být samozřejmostí.

Témata: pneumatiky, sněhové řetězy | Region: ČR

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov