Jak a kde vybrat ten správný televizní držák

Držáky na televizi jsou stále více oblíbené. Je to tím, že si stále více lidí pořizuje LCD televizory, které jsou nenáročné na prostor a skvěle se hodí do moderních interiérů. Jenže podle čeho je vybrat?
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 15.1.2016 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - A kde je možné nakoupit kvalitní držáky za výhodné ceny? To si přečtete v tomto článku.

Podle nosnosti

Při výběru je velmi důležité sledovat, jaká je nosnost televizního držáku. Například držák TV NB SP400 má nosnost 27,3 kg, další typ má o něco vyšší nosnost a jedná se o typ TV NB SP500, který má nosnost 36 kg. Dalším typem je držák TV NB SP600,. na který je možné umístit televizor až o hmotnosti 45,3 kg. Hmotnost televizoru zjistíte v informacích o výrobků a na základě této informace můžete vybírat vhodný držák. Teoreticky je možné doporučenou hmotnost o kousek překročit, ale to dělejte pouze ve chvílích nouze a raději si vždy vyberte držák s větší nosností, než kolik skutečně váží televizor, který do něj chcete upevnit.

Správné upevnění do stěny

Pro udržení a zachování maximální nosnosti televizního držáku je důležité jeho správné upevnění do zdi. Nedodržení pokynů výrobce může vést k tomu, že se držák vylomí a spadne i s televizorem. V případě, že si nejste naprosto jistí, jak máte správně držák přidělat do stěny, nebojte se obrátit se na profesionála, který vám dá rady a tipy, jak držák dokonale a pevně přidělat. Důležitý je materiál, ze kterého je zeď vyrobena a jestli jsou všechny úchyty dobře připevněny přesně tak, aby byla hmotnost televizoru rovnoměrně rozložena.

Podle rozměrů VESA normy

Někteří lidé se mylně domnívají, že při výběru LCD držáku záleží na tom, jakou uhlopříčku má váš televizor. To je však omyl. Tv držáky jsou specifikovány podle toho, jaká je vzdálenost mezi jednotlivými body pro uchycení televizoru do držáku. Tento údaje je vyjádřen takzvanou VESA normou. Zjistěte si tedy rozteč těchto bodů pro uchycení na svém televizoru a podle toho si vyberte odpovídající držák na televizi.

Kam všude je možné držák umístit?

LCD držáky je možné umístit na stěnu, do rohů nebo do míst, kam se nehodí skříň nebo polička, na kterou by bylo možné umístit televizor. Skvěle se hodí do každé místnosti a výborně ladí s moderním jednoduchým nábytkem. Umístěním na stěně šetří velké množství prostoru a nabízí plné využití možností, které přináší velmi tenká obrazovka. Hodí se i do pracoven nebo do firem pro umístění obrazovek v prezentačních místnostech. Pokud jste majiteli prodejny s elektronikou, oceníte držáky jako vhodnou pomůcku pro vystavení nabízených televizorů. Díky nim ušetříte velké množství místa, které můžete využít pro vystavení jiných produktů.

Nechte si poradit od odborníků

Když si nevíte rady s výběrem vhodného držáku, nechte si poradit od odborníků. Poradí vám jak s výběrem vhodného typu, tak i se správnou instalací. Odborné poradenství je možné využít kdykoliv a často je lepší se zeptat, než později litovat špatně upevněného televizního držáku.

Široký výběr za maloobchodní i velkoobchodní ceny

Když si chcete koupit televizní držáky, nemusíte hned chodit do kamenného obchodu. Stačí si vybrat z pohodlí domova. Přes internet si vyberete z nabídky typů ten nejvhodnější. Na internetovém obchodě najdete maloobchodní i velkoobchodní ceny. Při odběru většího množství můžete získat exkluzivní množstevní slevu. Velkou výhodou je rychlá dodací lhůta. Jednoduše objednáte a za pár dní máte držáky doma. Pořízení si držáku na televizi je tak velmi jednoduché. Ať už si pořizujete pár držáků pro využití v domácnosti nebo chcete vybavit svoji prodejnu, zapomeňte na neefektivní a nevzhledná řešení. LCD držáky ušetří prostor a vypadají velmi stylově.