Pohovky jsou dominantou pokoje

Pohovky
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 20.1.2015

Praha (Pressweb) - Pohovky se i v moderní domácnosti stávají důležitým kusem nábytku. Slouží jako sedačky před televizorem, poskytují často úložný prostor a v případě návštěvy známých a příbuzných se dají rozložit na regulérní dvojlůžko. Je to pro naše tělo úleva, když se můžeme po náročném pracovním dnu pohodlně rozvalit na pohovce a odpočinout si. Už sám název napovídá, že je to nábytek pro naše pohodlí a odpočinek. Pohovky nás provázejí už od pradávna, ale kdysi byli doménou jen nejbohatších. Dnes si na nich může pohovět každý. Můžete mít luxusní zboží, ale i levné pohovky, které také dobře splní svoji funkci.

Původně byly pohovky pouze pro dva sedící, ale dnes je daleko širší nabídka. Ale menší pohovky a dvojkřesla jsou stále oblíbené. Hodí se do menších bytů nebo jako doplňující kus nábytku pro větší návštěvy. Obvykle mají uvnitř úložný prostor, což ocení majitelé menších bytů. I na dvojkřesle se lze natáhnout a přespat. Opravdový komfort nabízejí rozkládací pohovky. Mají úložný prostor a jednoduše je lze upravit na prostorné dvojlůžko. V malém bytě je taková pohovka výhrou. Ve dne slouží jako místo pro pohodlné sezení před televizí, s partnerem si na ní dobře popovídáte a klidně si na ní můžete spolu i zdřímnout. Na noc umožní proměnit byt na ložnici. Většinou stačí dva pohyby, abyste z pohovky stvořili lůžko.

Víte, že pohovky byly vždy ceněný kus nábytku a často posloužily pro umělecké kreace? Stávaly se pak ozdobou interiéru. Připomeňme si krásné barokní či secesní pohovky, které měly vyřezávané nohy, opěradla a bohatě zdobené čalounění. Ale nesmíte zapomínat, že musí být především funkční.  Musí být příjemné na omak, pohodlné, a protože jsou dnes dominantou pokoje – také atraktivní svou barvou i tvarem. Můžete si vybírat pohovky čalouněné, kožené, s pevným polstrováním či polštáři.

Témata: pohovky, rozkládací pohovky, kvalitní pohovky

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2