Zástupci Mikova vystoupili na fóru nožířských měst ve francouzském Thiers

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 19.5.2016 | Obchod, e-commerce

Mikulášovice (Pressweb) - 19. 5. 2016: Ředitel marketingu Petr Balej a designér Ondřej Němec prezentovali produkci firmy Mikov na setkání zástupců měst s nožířskou tradicí, které se uskutečnilo od 12. do 14. května ve francouzském městě Thiers.

„Kromě toho, že jsme představili historii firmy, měli jsme příležitost ukázat přítomným delegátům i naše současné novinky, zejména outdoorový nůž patron,“ řekl Petr Balej.

Program setkání zahrnoval především odbornou konferenci, kde se prezentovaly jednotlivé evropské nožířské regiony. Kromě toho účastníci setkání navštívili místní nožířská muzea a mezinárodní výstavu nožů.

„Jako designéra mě zaujal francouzský důraz na tradici. Většina nožů vyráběných v Thiers si totiž stále zachovává svůj typický tvar, takže jsou od ostatních rozeznatelné na první pohled, nejenom svým logem postaveným na názvu města,“ povšiml si Ondřej Němec.

Odbornou konferenci a setkání měst z nožířskou tradicí bude město Thiers pořádat opět v roce 2018. Mikulášovice, kde sídlí i firma Mikov, patří mezi tato města, protože je zde průmyslová nožířská tradice doložena již od konce 18. století. Ovšem kořeny zdejší drobné řemeslné výroby nožů jsou mnohem hlubší.

Mikov je v současnosti největším českým výrobcem sportovních, loveckých, outdoorových a kapesních nožů. Svoje výrobky vyváží do celého světa a za kolekci nožů pocket letos získal prestižní designové ocenění Czech Grand Design a mezinárodní cenu Red Dot Awards.

Region: Evropa

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
Obrázek uživatele e.vox
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3