Spoločnosť UBS vyletela na prvé miesto v hodnotení Európsky výskumný tím finančného časopisu Institutional Investor.

Zadavatel: Marketwired, LP. | 19.2.2015

Tohtoročného hodnotenia sa zúčastnilo celkovo 42 firiem pri príležitosti 30. výročia vzniku časopisu.

NEW YORK, NY--(Marketwired / Pressweb - 18. február 2015) - Spoločnosť UBS sa z piateho miesta vyšvihla na prvé miesto v rebríčku All-Europe Research Team (Európsky výskumný tím), každoročného hodnotenia časopisu Institutional Investor o najlepších analytikov cenných papierov v oblasti predaja, a získala toto najvyššie ocenenie prvýkrát od roku 2010.

Kompletné výsledky nájdete na stránke www.institutionalinvestor.com/rankings.

Banka Swiss bank postúpila o 30 priečok, obrovský nárast o 50 percent v porovnaní s celkovým umiestnením v roku 2014 a dvakrát viac ako firmy, ktoré sa delia o druhú priečku, Deutsche Bank a J.P. Morgan Cazenove. Minuloročný víťaz, spoločnosť Bank of America Merrill Lynch, klesla na štvrté miesto, kým spoločnosť Morgan Stanley postúpila o jednu priečku a obsadila 5. miesto.

Víťazstvo spoločnosti UBS -- v poradí 17. -- má zvlášť sladkú príchuť, pretože tento rok oslávi toto hodnotenie svoje 30. výročie. Na pripomenutie tohto míľnika sa zozbierali údaje prieskumov za posledné tri desaťročia s cieľom stanoviť, ktoré firmy a tímoví vedúci dosiahli najviac nominácií v tomto období. Bankový gigant z Zurichu je ďaleko vpredu, pričom od roku 1986 nazbieral ohromujúcich 1345 bodov. Celkovo na druhom mieste so 784 bodmi sa umiestnila spoločnosť Bank of America Merrill Lynch, za ktorou na treťom mieste nasleduje Credit Suisse so 724 bodmi.

Medzi jednotlivcami drží rekord v počte nominácií Patrick Wellington s 28 bodmi od roku 1989; tento rok tento analytik spoločnosti Morgan Stanley vedie tím, ktorý sa umiestnil na druhom mieste v sektore médií.

Andrew Wood zo spoločnosti Sanford C. Bernstein skončil na prvom mieste častejšie ako ktorýkoľvek iný výskumník: 17-krát od jeho debutu v roku 2004. Tento rok znova obsadil 1. miesto v kategóriách Výrobcovia potravín a Domácnosť a osobná starostlivosť.

Hodnotenie Európsky výskumný tím pre rok 2015 odráža názory viac ako 2040 finančných manažérov a 775 inštitúcií dozerajúcich na európske cenné papiere v odhadovanom objeme 6,2 bilióna US dolárov.

Viac informácií vám poskytne Alyssa Walker na e-mailovej adrese awalker@iiresearchgroup.com alebo telefónnom čísle (212) 224-3677.

O časopise Institutional Investor
Finančný časopis Institutional Investor, ktorý teraz vstupuje do piatej dekády svojej existencie, sa neustále odlišuje od popredných svetových finančných publikácií prelomovou žurnalistikou a pohotovými textami, ktoré poskytujú čitateľom na celom svete nevyhnutnú finančnú inteligenciu. Časopis Institutional Investor okrem toho ponúka čitateľovi vlastný výskum a hodnotenia, ktoré slúžia ako vysoko rešpektované orientačné body v tomto obore. Viac informácií nájdete na stránkewww.institutionalinvestor.com.

KONTAKTNÉ INFORMÁCIE

Kontakt:
Alyssa Walker

awalker@iiresearchgroup.com
(212) 224-3677

Marketwired, LP.

13818 SW 152nd Street, # 374
33177 Miami, Florida
Kontaktní osoba: Marketwired Client Services
cs@marketwired.com
About MarketwiredMarketwired advances the way the world communicates. Serving more than 11,000 clients worldwide through 20 offices on four continents, Marketwired is a dominant distributor of company news releases and other communications. Marketwired electronically delivers global news and... vice ›
Marketwired