Banka UBS se probojovala na první místo žebříčku All-Europe Research Team vydavatele Institutional Investor

Zadavatel: Marketwired, LP. | 19.2.2015 | Finance, ekonomika

V letošním žebříčku, který je již 30. ročníkem hodnocení, má zastoupení celkem 42 společností

NEW YORK, NY--(Marketwired / Pressweb - 18. února 2015) - Společnost UBS vyskočila z pátého místa rovnou až na první příčku hodnocení All-Europe Research Team, celoevropského žebříčku každoročně vyhlašovaného společností Institutional Investor, který posuzuje nejlepší analytiky v oblasti prodeje kapitálu v regionu, čímž si vysloužila nejvyšší pocty poprvé od roku 2010.

Úplné výsledky jsou uvedeny na adrese www.institutionalinvestor.com/rankings.

Tato švýcarská banka zaujala 30 pozic, což je ohromující 50% nárůst oproti jejímu celkovému počtu za rok 2014 a o dvě více, než společnosti, které zaujímají druhé pořadí, Deutsche Bank a J.P. Morgan Cazenove. Loňský vítěz, Bank of America Merrill Lynch, klesla na čtvrté místo, zatímco společnost Morgan Stanley sklouzla o jednu příčku na 5. místo.

Vítězství banky UBS – již 17. v pořadí – je o to příjemnější, že se letos jedná o 30. výročí tohoto hodnocení. Aby společnost Institutional Investor tento milník oslavila, provedla shrnutí údajů průzkumu za poslední tři desetiletí a vyhodnotila, které firmy a vedoucí týmů se umístili během tohoto období nejlépe. Bankovní ďábel z Curychu se s obrovským náskokem usadil na první pozici díky nahromadění neuvěřitelných 1 345 míst od roku 1986. Na druhém místě se s 784 místy umístila Bank of America Merrill Lynch, kterou na třetím místě stíhá Credit Suisse s 724 místy.

Mezi jednotlivci nasbíral rekordní počet umístění Patrick Wellington, a to 28 od roku 1989, přičemž letos tento analytik společnosti Morgan Stanley vede tým na druhém místě v sektoru Média.

Andrew Wood ze Sanford C. Bernstein skončil na prvním místě vícekrát než kterýkoliv jiný výzkumný pracovník: 17krát od svého debutu v roce 2004. Letos je opět jedničkou v oblasti Producenti potravin a Péče o tělo a domácnost.

Žebříček All-Europe Research Team za rok 2015 odráží názory více než 2 040 finančních manažerů v 775 institucích, které celkově dohlížejí na přibližně 6,2 biliónů USD evropského kapitálu.

Další informace vám poskytne Alyssa Walker na adrese awalker@iiresearchgroup.com nebo telefonicky na čísle (212) 224-3677.

O vydavateli Institutional Investor
Společnost Institutional Investor, která právě vstupuje do pátého desetiletí své existence, se během svého působení vždy řadila mezi přední světová finanční vydavatelství. Zabývá se inovativní investigativní novinářskou prací, která přináší celosvětovému publiku zásadní informace. Kromě toho Institutional Investor nabízí řadu vlastních výzkumů a hodnocení, které jsou považovány za uznávané měřítko celého oboru. Další informace naleznete na adresewww.institutionalinvestor.com.

KONTAKTNÍ INFORMACE

Kontakt:
Alyssa Walker

awalker@iiresearchgroup.com

Region: Svět

Marketwired, LP.

13818 SW 152nd Street, # 374
33177 Miami, Florida
Kontaktní osoba: Marketwired Client Services
cs@marketwired.com
About MarketwiredMarketwired advances the way the world communicates. Serving more than 11,000 clients worldwide through 20 offices on four continents, Marketwired is a dominant distributor of company news releases and other communications. Marketwired electronically delivers global news and... vice ›
Marketwired