Mechanické čištění plynových zařízení (Karma, Mora, Moratop, Gamat) je nezbytné

Mechanické čištění plynových zařízení
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 18.12.2023 | Služby

Praha (Pressweb) - Už jste někdy viděli při práci technika servisní firmy, který čistí plynový spotřebič, například karmu nebo kotel? Překvapilo by vás, kolik nečistot se nashromáždí na stěnách hořákových komor během jediného roku. Mechanické čištění plynových zařízení (Karma, Mora, Moratop, Gamat) je proto naprostou nutností. Jsou zákazníci, kteří čekají na poruchu, a teprve pak zavolají opraváře. Ale neuvědomují si, že silně znečištěný kotel je jen z poloviny tak účinný, jako čisté zařízení. Podle toho také vypadá účet za plyn. Je daleko vyšší než u kotlů, které prošly opravou.

Mechanické čištění plynových zařízení se provádí při ročních kontrolách

Servisní firmy navrhují kontrolu kotlů, karem či topidel jednou ročně. Součástí kontrol je i vyčištění spotřebiče. Mechanické čištění plynových zařízení (Karma, Mora, Moratop, Gamat) zahrnuje vyčištění hořákových komor, případně i kouřovodů. Při kontrole se dále ověřuje funkčnost membrán, čidel, regulátorů či termopojistek. Mechanické čištění plynových zařízení se provádí pomocí odmašťovače a proudem vody. Není to nic složitého, zákazníci musí počítat s tím, že technik musí mít k dispozici nádobu a prostor k manipulaci s tělesem karmy či kotle. Případné ušpinění vany se dá snadno umýt.

Při revizích se zjišťuje, zda ze spotřebiče neuniká plyn

Mechanické čištění plynových zařízení (Karma, Mora, Moratop, Gamat) není jedinou činností, kterou se servisní firmy zabývají. Při pravidelných kontrolách hledají díly, které nefungují, nebo jsou natolik opotřebované, takže by se mohly brzy porouchat. Ty poté vymění, aby byl spotřebič stoprocentně funkční. Jestliže plynové zařízení pracuje bezchybně, spotřebovává také při stejném výkonu méně plynu. A to je dnes při vysokých cenách energií opravdu důležité. Jednou za tři roky je vhodné nechat udělat revizi plynového spotřebiče. Povinné to mají sice pouze firmy, ale vyplatí se to i domácnostem. Při revizi se především zjišťuje, zda neuniká plyn.

Témata: mechanické čištění plynových zařízení, pohotovost karma, plynové zařízení opravy | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2