U kterého z brokerů obchodovat binární opce

Zadavatel: Magieprirody.cz | 19.1.2016 | Kariéra, vzdělávání

Praha (Pressweb) - Binární opce je možné obchodovat jen u brokerských společností. Nevýhodou je, že se ve všech případech jedná o brokery „market maker“. To znamená, že při transakcích obchodují proti investorovi. Úspěšné transakce pro investora jsou ztrátové pro brokera, a naopak pokud investor prodělává, peníze si připisuje broker. Toho mohou nepoctiví brokeři lehce zneužít, a proto je nutné věnovat výběru brokera na binární opce zvýšenou pozornost.

Jak vybrat brokera na binární opce

Pokud chcete začít obchodovat binární opce, vyberte si nejprve brokera, který bude splňovat vaše požadavky. Na internetu srovnávají brokery na binární opce recenze. Cenné informace o brokerech získáte také od jejich klientů. Abyste měli jistotu, že se nastanete obětí podvodu, vždy obchodujte jen u licencovaných a regulovaných brokerů.

Mezi nejvyhledávanější brokery na českém trhu patří brokeři provozovaní kyperskou společností Safecap Investments Ltd. (konkrétně TopOption, Markets.com atd.). Kyperská společnost se může pochlubit pokročilou obchodní platformou a kladnými ohlasy svých klientů, ale zdaleka se nejedná o jediné kvalitní brokery na tuzemském trhu.

Hodně českých investorů obchoduje například také u brokerů OptionTrade nebo StockPair. Oba jsou registrovaní u ČNB a nabízejí nadprůměrné zhodnocení, které hraje při obchodování důležitou roli.

Když brokeři podvádí

Jak jsme v úvodu naznačili, brokeři mají velký vliv na celé binární obchodování. Vypisují výše zhodnocení, určují podmínky používání, udělují povinnosti svým klientům atd. Jejich vliv je ale ještě větší.

Když si například usmyslí, že úspěšnému klientovi zruší účet nebo nevyplatí peníze, nic jim v tom nebrání. Jsou zaznamenány i případy, kdy brokeři manipulovali s cenami aktiv, aby transakce klientů nebyli úspěšné. V jiných případech zase telefonicky obtěžovali své zákazníky a nutili je vkládat více peněz na obchodní účet.

Podobné případy jsou sice vzácné, ale pokud broker není regulovaný, je velmi obtížné se domáhat spravedlnosti. Je-li makléř regulovaný, stačí napsat stížnost příslušnému kontrolnímu úřadu, který vykonává dohled nad brokerem. Ten může brokerovi udělit sankce nebo jej připravit o licenci. Proto při výběru brokera nejprve zohledňujte bezpečnost a regulace a až potom se zaměřte na ostatní faktory. U licencovaných brokerů jsou navíc vklady klientů pojištěny proti úpadku brokera.

Obrázek uživatele Magieprirody.cz
marcol@email.cz