Návrh modulov pravidiel pre kategóriu výrobkov z guľatiny a celulózy/papiera je už možné verejne komentovať

Zadavatel: Marketwired, LP. | 19.1.2016

EMERYVILLE, CA--(Marketwired / Pressweb – 15. jan. 2016) – Návrh modulov pravidiel pre kategóriu výrobkov (PCR)z guľatiny a celulózy/papiera je už možné verejne komentovať. V septembri 2015 boli zverejnené prvé moduly PCR z guľatiny a celulózy/papiera, ktoré umožňujú rozvoj posudzovania životného cyklu (LCA) a vyhlásení o environmentálnych vlastnostiach výrobku (EPD) týkajúcich sa rozsiahleho súboru kategórií o vplyve na životné prostredie a zdravie. Spoločnosť SCS Global Services (SCS) vystupuje ako programový operátor rozvoja PCR, ktorý usporadúva organizácia Environmental Paper Network North America (EPN).

„Sme nadšení, že tento návrh môžeme zaslať na verejné posúdenie, a tešíme sa na spätnú väzbu zúčastnených strán,“ vyjadril sa Joshua Martin, riaditeľ organizácie EPN-North America. „Takýto postup zaručí, že moduly PCR budú obsahovať aj názory mnohých zúčastnených strán a zahŕňať najlepšiu možnú metodológiu LCA, čím zaistia vytváranie efektívnych rozhodovacích nástrojov pre manažérov udržateľnosti a spotrebiteľov.“

„Sme nadšení, že môžeme začať s týmto krokom, a tešíme sa na konštruktívnu spätnú väzbu na návrh modulov PCR,“ komentuje Tobias Schultz zo spoločnosti SCS, predseda pracovnej skupiny pre PCR. „Tieto PCR nastavia nové štandardy pre LCA nielen v drevospracujúcom a papierenskom sektore, no aj v iných odvetviach.“

Pracovná skupina pre PCR pozostáva z členov skupín odvetvia, vedeckých a environmentálnych skupín, a to (zoznam je v abecednom poradí podľa priezviska):

• Richard Condit, výskumný ústav Smithsonian Tropical Research Institute
  • James Ford, organizácia Climate for Ideas
  • Jason Grant, organizácia Sierra Club
  • Laura Hickey, organizácia National Wildlife Federation
  • Susan Kinsella, organizácia Conservatree
  • Jeff Mendelsohn, spoločnosť New Leaf Papers
  • Henry Sauvagnat, spoločnosť Chempap Inc.
  • Tobias Schultz, spoločnosť SCS Global Services (predseda)
  • Yalmaz Siddiqui, spoločnosť Office Depot
  • Robert Vos, Univerzita Južnej Kalifornie
  • Ann Whalen, spoločnosť Appleton Coated Papers

Ak sa chcete dozvedieť viac, tu si môžete pozrieť zaznamenaný webinár.

Návrh bude dostupný na verejné posúdenie do 31. januára. Ak aj vy chcete uviesť svoj názor, prejdite na túto webovú stránku a prečítajte si pokyny.

O organizácii Environmental Paper Network North America
Organizácia EPN bola založená v roku 2002 a predstavuje sieť organizácií zameraných na posilnenie a motiváciu spotrebiteľov, spoločností, organizácií a štátnych orgánov k ochrane lesov, klímy, ovzdušia, vôd a spoločností prostredníctvom udržateľnejšej výroby a spotreby buničiny a papiera. Členské organizácie EPN spolupracujú na vytvorení prevratnej zmeny v celulóznom a papierenskom odvetví podľa dokumentu Global Paper Vision a jeho siedmimi prioritnými oblasťami. Viac informácií nájdete na webovej stránke www.environmentalpaper.org.

O spoločnosti SCS Global Services
Spoločnosť SCS Global Services už viac ako tridsať rokov poskytuje globálne líderstvo v oblasti udeľovania certifikátov tretích strán o ochrane životného prostredia a udržateľnosti, vykonávania auditov, testovania a vývoja štandardov. Programy sa týkajú viacerých odvetví a oceňujú dosiahnuté úspechy v oblasti zeleného stavania, výroby, potravín a poľnohospodárstva, lesníctva a mnohých ďalších. Spoločnosť SCS je nadácia, ktorá uplatňuje svoj obchodný záväzok pri vytváraní materiálneho pozitívneho vplyvu na spoločnosť a životné prostredie.

Kontaktné informácie

Kontakt s médiami
Janelle Agius
Koordinátor marketingu