Giganews dosahuje úplného vítězství ve sporu se společností Perfect 10 a vytváří tak precedent v oblasti autorských práv

Zadavatel: Marketwired, LP. | 19.11.2014 | Telekomunikace, IT

Soudci smetli nároky v souvislosti s přímým i nepřímým porušením autorských práv vznesené proti poskytovateli systému Usenet

AUSTIN, TX--(Marketwired / Pressweb - Nov 18, 2014) - Společnost Giganews, přední světový poskytovatel přístupu k systému Usenet, dnes ohlásila, že Okresní soud Spojených států pro oblast centrální Kalifornie přiznal společnosti Giganews úplné vítězství v dlouhodobé soudní bitvě se společností Perfect 10.

V pátek vydal soud ve prospěch společnosti Giganews několik sumárních rozsudků týkajících se různých nároků vznesených v souvislosti s autorskými právy v rámci tohoto případů a zamítl veškeré různé teorie a nároky, které společnost Perfect 10 vznesla. Usnesení následovalo po rozsáhlém předkládání důkazů a zjišťování skutečností oběma stranami.

„Tato rozhodnutí a konečná usnesení zdůrazňují skutečnost, že společnost Giganews vždy nakládala s držiteli autorských práv zodpovědně a přiměřeně. Jsme hrdí na to, že jsme se postavili vůči těmto neopodstatněným nárokům čelem a ustáli jsme svoji obranu proti společnosti Perfect 10,“ prohlásil Ron Yokubaitis, spoluzakladatel společnosti Giganews. „V průběhu případu vydali tři různí federální soudci klíčová rozhodnutí ve prospěch společnosti Giganews.“

Soud v minulosti zamítl obvinění společnosti Perfect 10 z porušení ochranných známek, porušení práv v souvislosti s reklamou a z nekalé soutěže. Soud také dříve konkrétně rozhodl, že společnost Perfect 10 neprokázala chybu v procesu zpracování oznámení údajných porušení společností Giganews nebo zásad ukončování ze strany společnosti Giganews v případě opakovaného porušování.

„Hodláme se bránit proti nevyhnutelnému odvolání ze strany společnosti Perfect 10 a v patřičné době získat zpět od společnosti Perfect 10 náklady vynaložené v souvislosti se soudním sporem,“ uvedl Yokubaitis.

Kopie pátečních nařízení a závěrů jsou k dispozici zde: https://truck.it/p/rwCfXHCkSk

O společnosti Giganews
Společnost Giganews je již více než deset let největším a nejdůvěryhodnějším světovým poskytovatelem systému Usenet, který nabízí bezkonkurenční přístup k diskuzním skupinám prostřednictvím vlastní škálovatelné platformy vytvořené tak, aby maximalizovala rychlost a spolehlivost. Společnost Giganews slouží jednotlivcům i největším poskytovatelům internetových služeb, telekomunikačním společnostem a poskytovatelům komplexních služeb ve více než 200 zemích, což z ní dělá nejhromadnější bod systému Usenet na světě. Přes Giganews prochází každý den více článků než přes jakéhokoliv jiného poskytovatele. Navíc je archiv Giganews Newsgroups Archive hostitelem pro více než 12 miliard článků, jejichž kapacita zabere několik petabytů (PB) úložišť. Více informací o společnosti Giganews naleznete na webu http://www.giganews.com.

Giganews je ochranná známka společnosti Giganews, Inc. Veškeré ostatní ochranné známky uvedené v tomto dokumentu jsou majetkem příslušných vlastníků.

Kontakt pro média:
Andrew Staples
Golden Frog Inc.
astaples@goldenfrog.com
+1-512-684-9450

Region: Svět

Marketwired, LP.

13818 SW 152nd Street, # 374
33177 Miami, Florida
Kontaktní osoba: Marketwired Client Services
cs@marketwired.com
About MarketwiredMarketwired advances the way the world communicates. Serving more than 11,000 clients worldwide through 20 offices on four continents, Marketwired is a dominant distributor of company news releases and other communications. Marketwired electronically delivers global news and... vice ›