Specializace MBA – ekonomika a finanční management

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 18.1.2016 | Kariéra, vzdělávání

Praha (Pressweb) - Vysokoškoláci, kteří si chtějí prohloubit znalosti a získat titul MBA, se často ptají, zda je toto postgraduální vzdělávání zaměřeno jen na obecné dovednosti manažerů. Odpověď zní ano i ne. European School of Business and Management (ESBM), která poskytuje studium MBA v Česku, rozděluje studium na tři bloky – základní, specializovaný a volitelný. Samozřejmě, že některé dovednosti jsou pro manažery různých oborů společné. Musí umět vést, organizovat i motivovat své podřízené. Musí umět problém analyzovat a zvolit vhodnou strategii řešení. K tomu je určen základní blok.

Znalost financí pro ekonomiku podniku je klíčová

Pro různě zaměřené studenty je určen blok specializací MBA. Titul MBA chce přece získat obchodník, vedoucí pracovník ve zdravotnickém zařízení nebo i šéf public relations nadnárodní firmy. Atraktivní je specializace MBA – ekonomika a finanční management. Dnes si firmy nehrají jen na českém písečku, ale stále častěji uzavírají zakázky na mezinárodním poli. Dnešní komunikační prostředky zmenšily svět, proto je nutné vyznat se ve finančním rozhodování i v rámci mezinárodního obchodu. Studenti, kteří chtějí získat titul MBA s touto specializací, se učí znát postupy finančního řízení, poznají strategické i operativní plánování.

Naučí se měřit výkonnost podniku

Správný finanční ředitel musí znát výkonnost podniku a k tomu slouží propracované metody. Absolvent, který má titul MBA a specializoval se na ekonomiku a finanční management, by si měl poradit s účetnictvím po podnikatele, tvorbou finančních plánů, a měl by mít přehled o cash flow neboli peněžním toku. Úspěšná firma musí generovat peníze, tedy správně volit, kam dávat svoje investice. Získat titul MBA neznamená jen mít ty správné znalosti a dovednosti, které firma využije, je to i vklad do budoucna pro každého. Studium totiž poskytuje cenné osobní kontakty s odborníky i se širokou komunitou MBA

Témata: titul MBA, MBA, studium MBA | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.