Kachlová kamna měla v minulosti jen tři barevné odstíny

Kachlová kamna
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 17.7.2017 | Stavebnictví

Praha (Pressweb) - Víte, že původní kachlová kamna měla jen kachle barvy bílé, hnědé a zelené? Až později se k tomu přidaly další odstíny, kachle byly také různě zdobené dokonce i zlatem. Dnešní kachlová kamna jsou v mnoha odstínech a každým rokem přibývají nové. Moderní kachlová kamna neukazují jen změny v odstínech kachlí, ale důležitý je systém hoření a zlepšená stavba topeniště. Dnes už existují bezroštová kamna, která se navíc neustále zdokonalují. Zvyšuje se teplota hoření i celková účinnost, takže není nutné neustále přikládat. Také obsah emisí je příznivý, kachlová kamna lze zařadit mezi ekologická topidla.

Kachlová kamna vyhovují i alergikům

Kachlová kamna patří mezi topidla, která vyzařují sálavé teplo. Díky kouřovým plynům se ohřívají kachle, na jejichž povrchu je teplota kolem 60° Celsia. Nedochází proto k přepalování částeček prachu, které jinak dráždí dýchací cesty. Proto jsou kachlová kamna velmi příjemná a vyhovují lidem, kteří jsou náchylní k dráždění dýchacích cest, a také alergikům. I přes modernizaci ctí kachlová kamna tradiční technologii. Kachle vyrobené z keramické hlíny akumulují teplo, uchovávají je a postupně je vydávají do okolí. Kouř z topeniště, který předává energii kachlům, odchází do komína ochlazený a šetří i komínové cesty.

Výkon kamen určuje tepelná ztráta místnosti

Kachlová kamna se dělí na pokojová a kuchyňská, tzv. sporáky. Na nich se připravuje jídlo a zároveň kuchyň, případně další místnosti, vytápějí. Jsou vhodná zejména do chalup. Pokojová kachlová kamna mohou být s výměníkem, který se napojí na systém vytápění, a kamna pak dokáží vytopit velký prostor. Podle toho, jaký prostor je nutné vytopit, se vybírají kachlová kamna. V podstatě však potřebný výkon kamen určuje tepelná ztráta místnosti. S tím zákazníkovi poradí zkušený prodejce kamen. Kachlová kamna se liší i akumulační schopností. Výkonná topidla mají až 12hodinou akumulační schopnost.

Témata: kachlová kamna, kamna, kamna levně | Region: Zlínský kraj

SEO Services, s.r.o.