Karma neboli plynový průtokový ohřívač vody

Karma - plynový průtokový ohřívač vody
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 17.12.2018 | Služby

Praha (Pressweb) - Pokud chcete v bytě ukázat na opravdu spolehlivé plynové spotřebiče, jedním z nich bude určitě karma. Je prakticky neustále v provozu, protože teplou vodu potřebujete pořád, například při vaření nebo při koupání. Každou chvíli si totiž potřebujete opláchnout ruce, a tak karmu pořád spouštíte. Karma neboli plynový průtokový ohřívač vody má své jméno po svém někdejším výrobci. Název se tak vžil, že se stal obecným názvem pro všechny plynové průtokové ohřívače vody, ať už mají značku Karma, Mora, Junkers či Protherm. Patří mezi nejpoužívanější domácí plynové spotřebiče, a proto se vyplatí o ně pečovat.

Karma patří mezi nejspolehlivější domácí spotřebiče

Karma je sice spolehlivý spotřebič, ale vyžaduje stejně jako ostatní spotřebiče pravidelné roční kontroly a jednou za čas revize. Jen tak máte jistotu, že se vyhnete náročné a drahé opravě. Je lepší si kontrolu naplánovat, například na letní měsíce, kdy karma není tak často v provozu, a zjistit, co se dá opravit či vyměnit, aby vás to nemuselo potkat v zimě. Kdo nechá vše na „přírodě“, často se mu stává, že spotřebič přestane fungovat v tom nejméně vhodném čase. Jako například o Vánocích. A pak si shánějte opraváře! Garantujeme vám, že okamžitě ho neseženete a budete si muset domluvit termín na nějaký další den.

Raději pravidelnou kontrolu než drahou opravu

Co by měl člověk dělat, aby měl jistotu, že mu karma neselže v nejméně vhodnou chvíli? Plánovat každoroční prohlídky a jednou za tři roky revizi. Při prohlídce opravář prohlédne přístroj, zjistí, zda neuniká někde plyn a prověří jeho funkčnost. Pokud odhalí součástku, které končí životnost nebo která má nějaké poškození, měl by ji vyměnit. Většinou vyčistí výměník, hořáky i trubky odtahu spalin. Ty se pravidelně zanášejí. Uvidíte, že po vyčištění bude karma fungovat zase jako nová. Často je třeba vyměnit membránu, čidla nebo opotřebované kroužky a těsnění.

Témata: karma, průtokové ohřívače, plynové spotřebiče, oprava karmy, servis karma | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2