Sháníte pletivo či podlahové rošty? Ptejte se na druhovýrobky

Ptejte se na druhovýrobky
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 17.12.2015 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Hledáte mezi hutními výrobky hřebíky, pletivo či podlahové rošty? Tam je nenajdete. Jsou to druhovýrobky, které vznikají při zpracování klasického hutního materiálu, jako jsou tyče, jekly či plechy. Druhovýrobky jsou drobné výrobky z hutních továren, které se dají okamžitě využít. Představují už specializovanou výrobu, která navazuje na běžnou „huťařinu“. Je to i veškerý spojovací materiál, například hřebíky, šrouby a vruty. V běžném železářství seženete běžné rozměry těchto druhovýrobků, ale jen ve specializovaných obchodech mají všechno, tedy i neobvyklé rozměry.

Pletivo můžete mít i poplastované

Mezi druhovýrobky patří pletivo. Slouží k oplocení pozemků, zahrad či stavenišť. Nejběžnější pletivo je uzlové pozinkované, ale síla drátu se liší podle toho, k čemu tyto druhovýrobky potřebujete. Například pro malé domácí zvířectvo, jako jsou králíci, slepice stačí pletivo z tenkých drátů, které vytváří oka ve tvaru šestihranu. Kvalitnější než pozinkované je poplastované pletivo. Je potaženo tenkou vrstvou plastu, je tady odolné vůči povětrnostním podmínkám. Železářství nabízejí i dekorační pletivo, které má horní okraj tvarovaný do oblouku.

Svařovací materiál pro běžné i konstrukční svařování

Podlahové rošty nebo svařovací materiál patří také mezi druhovýrobky. Podlahové rošty jsou tvořeny svisle stojícími nosnými pásky a příčnými pruty, které jsou k nim přivařené. V lisovaných roštech jsou příčné pruty nalisovány k nosným páskům.  Sofistikovanějším výrobkem jsou schodišťové stupně, které mají dané rozměry. Mezi druhovýrobky řadíme i svařovací materiál, který tvoří svařovací dráty a elektrody pro univerzální použití, tedy s bazickým obalem. K dispozici jsou elektrody s rutilovým či kyselým obalem, jež jsou vhodné pro konstrukční ocele.

Témata: druhovýrobky, trubky, ocelové konstrukce, ploty | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.