Matrace mají na spánek velký vliv

Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 16.6.2014 | Zdraví

Praha (Pressweb) - K zajištění zdravého a příjemného spánku jsou zapotřebí kvalitní postele, kvalitní rošty a samozřejmě kvalitní matrace. Materiál, ze kterého jsou postele vyrobeny, by měl být odolný a pevný. Rošty by se měly přizpůsobovat váze těla a být oporou. Největší vliv na kvalitu spánku má ale až poslední článek, a tím jsou matrace.

Výběr matrace se nevyplácí podceňovat

Při výběru té správné matrace se nevyplácí nakupovat první, kterou uvidíte. Nejprve je důležité si o jednotlivých matracích zjistit potřebné údaje. Zejména ty, z jakého materiálu je matrace vyrobena. V dnešní době je materiálová nabídka matrací velmi rozrostlá a výrobci stále vyvíjejí nové materiály. Ani nejnovější materiály ale nejsou zárukou toho, že vám matrace budou vyhovovat. Důležitý je i výběr jejich tvrdosti. Matrace by měly sloužit jako opora správnému držební těla. Každému z nás vyhovuje odlišná tvrdost.

Nezapomínejte na správný rozměr

Pokud si vyberete ten správný druh matrace, nezapomínejte ani na to, že každá postel má jiný rozměr. Špatný výběr rozměru vaší nové matrace už se stal předmětem mnoha reklamací. Reklamace kvůli špatně vybranému rozměru sice neznamená žádný problém (pokud nedojde k poškození matrace), ale zbytečně si s tím komplikujete situaci. I zde se vyplatí raději dvakrát měřit. Nejvyužívanějším rozměrem matrací jsou sice matrace 90x200 cm, ale třeba zrovna vaše bude jiná.

Nejlevnější nemusí znamenat nejhorší

Vybírat matrace jen na základě ceny by také bylo neuvážené. Ani ta nejdražší matrace nemusí mít ty nejlepší parametry. I levné matrace mohou mít vysokou užitnou hodnotu. Vše záleží na výběru správného prodejce. Někteří prodejci mají své zboží zbytečně předražené. Jiní zase nabízí jen nízkou kvalitu. Důležité je, aby byl u matrací vyvážený poměr kvality a ceny.

Témata: matrace | Region: ČR