Proč sledovat změny v katastru

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 16.2.2016 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Podvodníci, kteří usilují o naše peníze, se nezastaví před ničím. Tentokrát se zaměřili na vlastníky nemovitostí. To je důvod, proč sledovat změny v katastru. Pomohl jim k tomu nový katastrální zákon, který dal přednost zápisu v katastru nemovitostí před skutečným stavem. Jestliže se podvodníkům podaří změnit zápis v katastru, například o převodu nemovitosti, podle zákona bude tento stav platit, přestože vy, jako majitelé o ničem nebudete vědět. Vymoci si spravedlnost u soudu bývá velmi zdlouhavé a stojí dost peněz. Teď už víte, proč sledovat změny v katastru.

O svůj majetek můžete přijít velmi snadno

Kdo se ptá, proč sledovat změny v katastru, měl by vědět, jak podvodníci postupují. Veškeré údaje o vás a nemovitostech si zjistí z veřejně přístupných listin. Pak vytvoří falešnou kupní smlouvu a falešný dokument o zastupování. Falešný zmocněnec pak vše vyřídí na katastru nemovitostí. Přestože úřady musí oznámit chystané změny v katastru, to znamená, že musí uvědomit o tzv. plombě. Ale tuto informaci nezískáte vy, ale váš falešný zmocněnec a budoucí vlastník.  Po uplynutí lhůty tyto změny katastrální úřad do listu vlastnictví zapíše. Přestože jste ve skutečnosti stále vlastníkem, dle zákona už vám váš dům, chata či pozemky už nepatří. To je důvod, proč sledovat změny v katastru.

Sledovat změny v katastru bude za vás sledovat specializovaná služba

Sledovat změny v katastru však nemusíte sami. Také byste na to určitě zapomněli. Znamenalo by to každý týden si otevřít stránku katastrálního úřadu a zjistit, zda u vaší nemovitosti není zaznamenána plomba. Ale existuje specializovaná služba, která bude za vás sledovat změny v katastru. Každý týden nebo v dohodnutém termínu budete dostávat zprávy, co se s vaší nemovitostí děje. Budete tak mít naprostou jistotu, že váš majetek je v pořádku. Jakmile služba zjistí, že je u vaší nemovitosti vyznačena plomba, může okamžitě zjednat nápravu. Teď už víte, proč sledovat změny v katastru.

Témata: změny v katastru, chyby v katastru, sledovat změny v katastru, Katastr nemovitostí | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2