Podle globálního průzkumu u podniků zpracovaného společností BroadSoft vzroste do roku 2020 penetrace cloudové sjednocené komunikace na trhu až šestinásobně

Zadavatel: Marketwired, LP. | 15.1.2016 | Telekomunikace, IT

Průzkum vedený u špičkových globálních poskytovatelů služeb a předních společností v oboru předvídá rapidní odklon od lokálních služeb ke cloudovým sjednoceným službám a rozsáhlou mobilitu napříč všemi obchodními segmenty. Aplikace pro týmové zasílání zpráv a spolupráci budou konkurovat e-mailové komunikaci.

GAITHERSBURG, MD – (Marketwired / Pressweb – 12. ledna 2016) – Penetrace nových linek cloudové sjednocené komunikace (UCaaS/hostované PBX) vzroste na trhu podle nového průzkumu společnosti BroadSoft, Inc. (NASDAQ: BSFT), který se týkal globálních poskytovatelů telekomunikačních služeb a předních společností v oboru, během následujících pěti let až šestinásobně na 41 %. Průzkum hovoří o rapidním odklonu od tradičních lokálních systémů napříč všemi segmenty trhu. Podle výsledků průzkumu se do roku 2020 očekává, že penetrace sjednocených služeb na trhu vzroste trojnásobně u segmentu velkých podniků a 7násobně u segmentu podniků střední velikosti.

Společnost BroadSoft provedla průzkum u 129 globálních poskytovatelů služeb a respondentů z řad předních společností v oboru během čtvrtého čtvrtletí roku 2015 v rámci konference BroadSoft Connections, každoroční konference uživatelů společnosti BroadSoft, která přilákala 1000 účastníků. Průzkum se zabýval globální perspektivou v oblasti implementace cloudových a mobilních řešení sjednocené komunikace, rozvojem konkurenčního prostředí a mírou, do jaké rozvíjející se aplikace OTT pro týmové zasílání zpráv a spolupráci konkurují stávajícím obchodním produktivním nástrojům, jako např. e-mail.

Hlavní zjištění průzkumu:

Odklon od lokálních ke cloudovým službám probíhá v plném rozsahu napříč všemi segmenty trhu
Respondenti očekávají, že penetrace trhu ze strany služeb UCaaS/hostovaných PBX vzroste během následujících pěti let téměř šestinásobně, a to napříč velkými podniky, středními organizacemi i malými a středními podniky. Respondenti se domnívají, že podíl služeb UCaaS/hostovaných PBX na trhu vzroste do roku 2020 následujícím způsobem:

• Segment malých podniků (do 100 zaměstnanců): 48 % (v současnosti 10 %)
  • Segment středních podniků (100 až 999 zaměstnanců): 37 % (v současnosti 5 %)
  • Segment velkých podniků (více než 1000 zaměstnanců): 20 % (v současnosti 6 %)
  • Trh celkově: 41 % (v současnosti 7 %)

Podniky se vydávají na cestu nezávislosti – sjednocená komunikace a mobilita se stávají synonymy
Podle průzkumu kromě odklonu od lokálních služeb ke cloudu budou také sjednocené komunikace čím dál více mobilní: 42 % respondentů se domnívá, že do roku 2020 bude více než polovina interakcí sjednocené komunikace u podniků všech velikostí probíhat prostřednictvím mobilních zařízení, zatímco jedna třetina malých podniků bude využívat výhradně mobilní řešení UCaaS/hostovaných PBX, čímž zcela odstraní potřebu stolních telefonů.

E-mail vyklízí pole pro nové příležitosti poskytovatelů služeb v oblasti růstu tržeb
82 % respondentů průzkumu očekává, že integrované aplikace OTT pro zasílání zpráv a spolupráci se stanou tvrdými konkurenty na trhu v oboru firemních e-mailových služeb, zatímco pouze 18 % z nich se domnívá, že e-mail si zachová postavení hlavního firemního nástroje pro zasílání zpráv. Společnost BroadSoft se domnívá, že tato nová řešení OTT za podmínek intenzivní integrace se sjednocenou komunikací a obchodními aplikacemi  nabídnou poskytovatelům služeb diferencovanou a přitažlivou hodnotovou nabídku a přístup k příležitostem velkého a rostoucího trhu poskytujícího zajímavé marže.

„Podnikové služby UCaaS se projevují jako tvrdá konkurence díky jejich prvotřídní hodnotové nabídce, tj. nižší složitost, nižší celkové náklady na implementaci a provoz, vyšší produktivita a mobilita pro novou generaci uživatelů a geograficky distribuovanou pracovní sílu,“ uvedl Taher Behbehani, ředitel pro marketing společnosti BroadSoft. „Důležité je, že tato příležitost není pro poskytovatele služeb a přední společnosti v oboru ztracená, protože 90 % respondentů průzkumu hodnotí služby UCaaS/hostovaných PBX jako upřednostňovanou technologickou strategii, zatímco pouze 10 % z nich svoje úsilí na poli obratu směřuje na lokální telefonní ústředny.“

Společnost BroadSoft je globálním poskytovatelem softwaru sjednocené komunikace ve formě služeb (UCaaS). Více než 700 zákazníků ve více než 75 zemích poskytuje služby prostřednictvím jejího softwaru. Společnost překročila globálně počet 12 miliónů nasazených linek cloudové sjednocené komunikace. Podle analytiků Frost and Sullivan byla v roce 2015 společnost BroadSoft díky 41% podílu lídrem na trhu se službami UCaaS.

O společnosti BroadSoft:
Společnost BroadSoft je předním dodavatelem cloudového softwaru a služeb, které umožňují poskytovatelům služeb mobilních, pevných a kabelových sítí nabízet sjednocenou komunikaci (UC) prostřednictvím jejich IP sítí. Hlavní komunikační platforma společnosti umožňuje zajištění řady podnikových a spotřebitelských telefonických komunikací, zasílání zpráv a kolaborativních komunikačních služeb, a to včetně pobočkové telefonní ústředny (PBX), videohovorů, textových zpráv a konvergovaných služeb mobilních a pevných linek. Další informace naleznete na webu http://www.BroadSoft.com.

Kontaktní informace

Kontakt pro média:
Brian Lustig
Bluetext PR pro BroadSoft US
+1 301.775.6203
brian@bluetext.com

Vztahy s investory:
John Kiang, CFA
BroadSoft, Inc.
+1 240.720.0625
jkiang@broadsoft.com

Region: Svět