Studium MBA v kostce

Studium MBA si můžete vyzkoušet
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 16.11.2015

Praha (Pressweb) - Studium MBA je vzdělávací program, o kterém bylo mnoho řečeno, ale přesto mnozí zájemci neznají všechny jeho přednosti a možnosti. Zkratka MBA k nám přišla v devadesátých letech minulého století společně se zahraničními investory. Pochází z angličtiny a znamená Master of Business Administration. Jejím českým ekvivalentem by byl magistr ekonomie a managementu.

Už tento překlad napovídá, že se jedná o profesní vzdělávací program, zaměřený na efektivní management na středních a vyšších pozicích. Studium Master of Business Administration má ale jednu klíčovou vlastnost, která není na první pohled zřejmá.

Jeho základním cílem je důraz na praktické znalosti a dovednosti v oblasti managementu. Studijní programy MBA se tak zaměřují nejen na získání potřebných teoretických znalostí, ale stejně velký důraz je kladen i na jejich praktické uplatnění. Nedílnou součástí studia jsou tak případové studie a reálné příklady z praxe.

Studium MBA v kostce má od klasického vzdělávání ještě jednu odlišnost: Titul MBA, který získá jeho absolvent a který se uvádí za jménem, je titul profesní, nikoliv akademický. Budoucím zaměstnavatelům tak dává jistotu, že uchazeč o manažerskou pozici s tímto vzděláním je kvalitní manažer, který se může pochlubit nejen teoretickými znalostmi, ale i praktickými zkušenostmi a schopností efektivně zastat veškeré požadavky kladené na pozice ve středním a vyšším managementu.

Studium MBA je ale také garantováno po kvalitativní stránce. Absolvovat ho může uchazeč, který má vysokoškolské vzdělání alespoň na úrovni bakaláře, anebo ukončené profesní vzdělání v programu BBA. Výjimku mohou získat zájemci s manažerskou praxí v délce alespoň pěti let. A k čemu je titul MBA vlastně vhodný? Je klíčem k úspěšnější kariéře, zodpovědnější pozici a lepšímu finančnímu ohodnocení.

Témata: Studium MBA na zkoušku, studium MBA, MBA, titul MBA

SEO Services, s.r.o.