Krby – se skleněnými ohnivzdornými dvířky jsou bezpečnější

Krby
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 16.10.2017

Praha (Pressweb) - Určitě každý obdivuje obří krby na hradech či zámcích. Velké ohniště a plápolající oheň byly součástí tehdejší kultury, v minulosti se však příliš nedbalo na bezpečnost a pořádek. Z ohniště vylétaly jiskry i uhlíky, ale to nějak patřilo ke koloritu života v minulých staletích. Dnešní krby nebo krbové vložky jsou podstatně bezpečnější. Ohniště je vždycky uzavřeno skleněnými dvířky. Efekt plápolajícího ohně zůstává, ale hoření už nikoho v okolí neohrožuje. Už žádný vylétající oharek, který by mohl propálit koberec nebo podlahu. Starší otevřené krby byly i na chatách a chalupách často příčinou vzniku požáru.

Moderní krby jsou elegantní a zapadnou dobře i do moderního interiéru

Krby, které můžete vidět například v nabídce formy VOSS Zlín, vypadají elegantně a velmi dobře zapadají do starších i moderních interiérů. Díky lepší technologii ohniště a regulaci přívodu vzduchu mají dnešní krby podstatně větší účinnost. Velmi rychle začnou vydávat teplo a ve spojení s vizuálním kontaktem máme hned příjemný pocit. Další výhodou je levné palivo. Ačkoliv se jeho cena mění, dřevo zůstává jedním z nejlevnějších paliv. A také nemusíme polena přikládat tak často jako u otevřených krbů.

Krbové vložky můžeme obezdít a zvětšit sálající plochu

Další variantou krbů jsou krbové vložky. Jsou konstruovány tak, aby bylo možné je obezdít a vytvořit ještě větší plochu, která bude teplo akumulovat a předávat ho do okolí pomaleji, stejně jako fungují kachlová kamna. Krbové vložky mají většinou regulátory primárního a sekundárního vzduchu, aby měly co nejvyšší účinnost. Při výběru krbové vložky je vhodné přizpůsobit její výkon vytápěnému prostoru, aby nebyla poddimenzována, nebo naopak neměla zbytečně velký výkon. Oba extrémy mohou snížit životnost tohoto topidla.

Témata: krby, krbové vložky, krbová vložka, krb

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2