Využijte výkup palet. Po opravě se mohou vrátit do oběhu

Výkup palet a jejich oprava
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 16.10.2017 | Služby

Praha (Pressweb) - Pokud se ve firmách hromadí palety, které se nevyužijí, je vhodné se obrátit na výkup palet. Lze prodat nepoškozené i poškozené palety. Výkup palet zajišťují někteří výrobci palet, kteří je po opravě znovu zařadí do logistického systému, nebo se postarají o likvidaci palet. Palety jsou vyrobeny z kvalitního dřeva, jsou odolné i vůči nešetrnému zacházení, v přepravě vydrží i několik let. Normy stanovují, jaké poškození může palety vyřadit z přepravy. Jsou to například prasklé a vylomené přířezy, rozlámané špalíky či poškození dřeva dřevokaznými houbami a plísněmi.

Palety pro výkup musí splňovat určité předpoklady

Výkup palet je závislý na stavu použité palety. Jinou cenu mají palety, jež lze hned vrátit do oběhu, nebo palety, které musí být opraveny. Existuje několik druhů europalet, které se liší stavem opotřebení i barvou dřeva a tak je hodnotí i výkup palet. Například europaleta A má čisté a světlé dřevo a žádné poškození. Europaleta B je tmavší nebo tmavě hnědá, ale nepoškozená, případně opravovaná. Europalety s označením C jsou tmavé i světlé, ale s určitým poškozením – chybí některé přířezy nebo jsou rozštípnuté, ale přesto si paleta zachovává svůj původní tvar a je opravitelná.

Likvidace palet na palivové dříví

Palety, jež nelze opravit, nebo jejichž dřevo je napadeno plísněmi či dřevokaznými houbami, se likvidují. Likvidace palet by však měla následovat až poté, co byla vyloučena možnost opravy. Z oprav se vyřazují palety, které mají příčně zlomený jeden ze tří svlaků ložné podlahy, nebo když svlak zcela chybí. Do distribuce také nelze dát paletu, která už nemá zdravé dřevo. Likvidace palet většinou znamená jejich rozřezání na palivové dřevo. Z palet, jejichž dřevo je v pořádku, lze vyrábět další předměty nebo i nábytek. Neopracované dřevo palet se však dále upravuje, brousí a lakuje.

Témata: palety, paleta, výkup palet, prodej palet, likvidace palet | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.