Řešení sousedských sporů „na klíč“

Řešení sousedských sporů jednoduše
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 15.6.2015 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Potkáváte se každý nebo téměř každý den a nejde jen tak se sobě navzájem vyhnout. Své sousedy máme každý a musíme s nimi nějak vyjít. Pokud nemůžete se sousedy vyjít, není možné s nimi jen tak jednoduše vyběhnout. Spory se sousedy jsou jedněmi z nejčastějších sporů, které v občanskoprávním řízení řeší naše soudy.

Řešení sporu se sousedem u soudu je ale velmi nákladné, nezřídka v hrubém nepoměru s tím, oč je spor veden. Nemalé peníze stojí právník, nehledě na náklady soudního řízení samotného. Ne každý spor, na jehož řešení se nemohou obě strany dohodnout, ale musí najít konečné řešení až u soudu.

Novinkou u nás jsou služby profesionálních prostředníků neboli mediátorů. Prostředník je člověk, kterého si najme jedna ze stran, a který se snaží najít východisko ze sporu. Jeho další úlohou je jednání se státními autoritami a úřady, pokud se zúčastněné strany nemohou na společném postupu dohodnout. To je obvyklé především při sporech o hranici pozemku.

Výhodou prostředníka je jeho věcný pohled na problém, nezatížený emocemi, nezastíněný minulými křivdami. Zkušený mediátor dokáže oddělit podstatné od nepodstatného a najít skutečné jádro sporu. Služby zprostředkování kompletního řešení sporu se sousedem jsou navíc výrazně levnější než klasické soudní spory.

Od sporu o hranici pozemku Vás navíc dělí méně, než si myslíte. Probíhající digitalizace katastrálních map se snaží napravovat dávné nepořádky a nejasnosti, mnohdy ale vytváří komplikace nové. Pokud máte pocit, že jste zkráceni na svých právech, obraťte se na odborníky.

Spory se sousedem u soudu mají jednu nevýhodu: Vítězství v takovém sporu je vítězství Pyrrhovo. Dlouhodobě z takového sporu vyjdou jen poražení. Dohodnout se se sousedem a vyřešit spor o hranici pozemku znamená udělat z obou stran sporu vítěze.

Témata: spory se sousedy, spor o hranici pozemku, sousedské spory | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2