Bezpečnostní expert, Karel Obluk, přichází na pozici předsedy představenstva společnosti Lamantine Software

Zkušený expert v oblasti IT bezpečnosti bude zodpovědný za strategii Sticky Password
Zadavatel: Lamantine Software a.s. | 15.11.2012 | Telekomunikace, IT

Brno (Pressweb) - 15. Listopadu 2012: Lamantine Software, výrobce software pro správu hesel Sticky Password, oznamuje příchod bývalého technického ředitele AVG Technologies Karla Obluka na pozici předsedy představenstva.

“Velmi mě těší, že mohu posílit Lamantine Software a navázat tak na spolupráci s řadou bývalých kolegů”, říká Obluk. “Poté, co jsem letos opustil AVG, hledám nové investiční příležitosti i možnosti zúročení svých zkušeností v prostředí začínajících i úspěšně se rozvíjejících firem. Lamantine, disponuje výbornou technologií a já jsem rád, že mohu pomoci prosadit ji na mezinárodním poli.“

V době, kdy si stále více uživatelů internetu uvědomuje důležitost ochrany osobních údajů, má Sticky Password velmi dobré předpoklady k dalšímu rozšiřování uživatelské základny. Dnes technologii Sticky Password používá více než milion uživatelů. Kromě správy a zabezpečení hesel a dalších osobních údajů využívají i spolehlivé vyplňování on-line formulářů na jedno kliknutí. Samozřejmostí je výběr z nejvýkonnějších šifrovacích algoritmů v oboru, ochrana před phishingovými útoky, keyloggery a krádežemi identity.

"Jsem též velmi rád, že budu mít příležitost opět s Karlem spolupracovat,” říká Petr Bílek, ředitel Lamantine Software. “Chceme využít jeho zkušeností z AVG, kde řídil vývoj, podílel se na určování dlouhodobé produktové strategie a nějaký čas zastával i funkci CEO. Slibujeme si od něj komplexní pohled na naše podnikání a cenné rady pro další směřování naší firmy.“

Karel Obluk začal svou kariéru v roce 1991 jako vývojář a později vedoucí vývojového týmu ve společnosti VEMA. V roce 2003 přišel do firmy Grisoft, kde v průběhu deseti let vedl výzkum a vývoj, působil jako technický ředitel a po vice než rok byl také členem představenstva a byl pověřený řízením celé společnosti. Ve stejné době byl také členem představenstva iniciativy AMTSO.

O Lamantine Software

Lamantine Software se specializuje na vývoj kompaktní, robustní bezpečnostní technologie, která pomáhá domácnostem a malý firmám chránit jejich osobní a firemní údaje proti hackerům, phishingu a dalším formám útoků, včetně těch, které využívají sociálního inženýrství. Vlajkovému produktu společnosti - Sticky Password, dalo důvěru více než milion uživatelů na celém světě. Sticky Password je k dispozici v češtině, angličtině, němčině, francouzštině a ruštině. V současné době je dostupný pro Windows XP, Windows Vista, Windows 7 a 8 a Apple iPhone.

Témata: Lamantine Software, ochrana osobních údajů, Sticky Password | Region: ČR

Lamantine Software a.s.
Rostislavovo nám. 12