Opravy plynových spotřebičů – bezpečí pro rodinu

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 15.5.2017 | Služby

Praha (Pressweb) - Chcete mít jistotu, že váš plynový spotřebič je v pořádku a nehrozí, že uniká plyn? Objednávejte si opravy plynových spotřebičů pravidelně. Doporučuje se nechat si prohlédnout spotřebič každý rok. Jen tak budete mít jistotu, že váš plynový kotel, karma či wafky neohrozí vaší rodinu. Zemní plyn je jako energetický zdroj vynikající, ale když volně uniká do prostoru, se vzduchem vytváří třaskavou směs. Výbuchy nahromaděného plynu nejsou nic vzácného. Stačí se podívat do denního zpravodajství. Opravy plynových spotřebičů rozhodně neodkládejte.

Dodržujte termíny opravy plynových spotřebičů

Součástí pravidelné péče o plynové spotřebiče jsou revize a pravidelný servis. Revize se dělí na vstupní – tu provádí firma, kterou vám spotřebič instaluje, a pak provozní revize každé tři roky. Pokud nemáte revizi plynového spotřebiče, pojišťovna vám může dělat problémy při hrazení škody při případném výbuchu plynu. V období mezi revizemi jsou důležité opravy plynových spotřebičů. Karma či kotel jsou neustále v provozu, a je nutné, aby všechny součástky dobře pracovaly. Před zimním obdobím se vyplatí nechat prohlédnout i wafky. I jednodenní výpadek tepla v zimě je hodně nepříjemný. A do opravy plynových spotřebičů se sami nepouštějte.

I wafky potřebují občas návštěvu odborníka

o všechno zahrnují opravy plynových spotřebičů? Nejčastěji se opotřebovávají různá těsnění a membrány, které je nutné vyměnit. Často je nutné seřídit průtok plynu a nastavit sporo režim. U topidel značky Karma a Mora je nutné čas od času vyměnit regulační hlavice. Mnoho lidí si nemůže vynachválit tradiční plynová topidla, tzv. wafky, ale u nich se opravy plynových spotřebičů týkají výměn zapalovačů, čištění vnitřku či hořáků. U průtokových ohřívačů někdy zlobí čidla a termočlánky, u sporáků se vyměňují termopojistky.

Témata: opravy plynových zařízení, oprava plynových spotřebičů, karma, wafky | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2