Program zvýšeného perioperatívneho zotavovania, ktorý obsahuje index PVI spoločnosti Masimo, výrazne znížil dĺžku pobytu, komplikácie a náklady

Zadavatel: Marketwired, LP. | 15.5.2015

NEUCHATEL, ŠVAJČIARSKO – (Marketwired / Pressweb – 14.05.15) – Spoločnosť Masimo (NASDAQ: MASI) dnes informovala o štúdii v časopise Journal of the American College of Surgeons (Časopis amerického kolégia chirurgov), ktorá zistila, že zavádzanie protokolu zvýšeného perioperatívneho zotavovania, ktorý obsahuje peroperačné riadenie tekutín na základe cieľového algoritmu s využitím indexu PVI® spoločnosti Masimo, výrazne znižuje dĺžku pobytu (DP), množstvo komplikácií a náklady pacientov, ktorí podstúpili ako otvorené, tak aj laparoskopické operácie.1

Neinvazívny index PVI spoločnosti Masimo predstavuje hodnoty dynamických zmien perfúzneho indexu, ktoré sa vyskytujú počas jedného alebo ucelenejšieho respiračného cyklu.

Dr. Robert Thiele a kolegovia vo svojej retrospektívnej štúdii programu zvýšeného zotavovania na Virgínskej univerzite porovnali výsledky 109 pacientov, ktorí podstúpili program, s výsledkami 98 po sebe idúcich pacientov, skôr ako bol program zaevdený. Program zvýšeného zotavovania zahŕňal požitie sacharidového nápoja dve hodiny pred operáciou, predoperačný multimodálny analgetický režim, cielenú terapiu s indexom PVI spoločnosti Masimo, peroperačnú nízku intratektálnu dávku morfia, obmedzujúce peroperačné opiáty, peroperačné infúzie ketamínu a lidokaínu (pokračované 48 hodín pooperačne), včasná mobilizácia a perorálny pooperačný príjem.

Výskumníci zistili, že v porovnaní so štandardnou skupinou pacienti z programu zrýchleného zotavovania registrovali:

• o 2 – 3 dni kratšiu hospitalizáciu (4,6 ± 3,6 v 6,8 ± 4,7, p = 0,0002)
  • znížené priame náklady (13 306 $ oproti 20 435 $, čo sa rovná úsporám až 777 061 $, p < 0,001)
  • menej infekcií operovaných miest (7,3 % oproti  20,4 %, p = 0,008)
  • menej podaných tekutín (848 ml oproti  2 733 ml, p < 0,0001)
  • nižšie celkové množstvo liekov typu morfia  (63,7 mg oproti  281 mg, p < 0,0001)
  • značné zlepšenie výsledkov spokojnosti pacientov
  • celková spokojnosť vzrástla z 26 na 59 percent
  • ukazovateľ „pripravený na odchod“ vzrástol zo 41 na 99 percent
  • spokojnosť so zvládaním bolesti vzrástla zo 43 na 98 percent
  • pravdepodobnosť, že pacienti by odporučili nemocnicu, vzrástla z 32 na 89 percent

Výskumníci stanovili, že: „2 – 3 dňové skrátenie DP v programe zvýšeného zotavovania 109 pacientov je porovnateľné s 261 lôžkovými dňami pacientov. Inštitučný priemer DP Virgínskej univerzity je 5,5 dní, čo v tomto období umožnilo zdravotníckemu centru prijať 47,5 ďalších pacientov ako priamy následok programu.“

Štúdia skonštatovala: „Zavedenie programu zvýšeného zotavovania zvýšilo spokojnosť pacientov a výrazne znížilo DP, množstvo komplikácií a náklady pacientov, ktorí podstúpili ako otvorené, tak aj laparoskopické kolorektálne operácie. Tieto údaje ukazujú, že aj malé investície do perioperačného prostredia môžu viesť k veľkým výnosom.“

1 Thiele RH, Rea KM, Turrentine FE, Friel CM, Hassinger TE, Goudreau BJ, Umapathi BA, Kron IL, Sawyer RG, Hedrick TL, Standardization of Care: Impact of an Enhanced Recovery Protocol on Length of Stay, Complications, and Direct Costs after Colorectal Surgery, Journal of the American College of Surgeons (2015), doi: 10.1016/j.jamcollsurg.2014.12.042.

O spoločnosti Masimo

Spoločnosť Masimo (NASDAQ: MASI) je celosvetový líder v oblasti inovatívnych technológií neinvazívneho sledovania, ktoré výrazne zlepšujú starostlivosť o pacientov a pomáhajú riešiť „neriešiteľné“ problémy. V roku 1995 spoločnosť spustila Measure-Through Motion a impulznú oximetriu s nízkou perfúziou, známu ako Masimo SET®, ktorá v podstate eliminovala falošné alarmy a zvýšila schopnosť impulznej oximetrie pomáhať lekárom odhaliť život ohrozujúce stavy. Viac ako 100 nezávislých a objektívnych štúdií ukázalo, že Masimo SET® prekonáva ostatné technológie pulznej eximetrie, aj v tých najnáročnejších klinických podmienkach, vrátane pohybu pacientov a nízkej periférnej perfúzie. V roku 2005 spoločnosť Masimo predstavila technológiu rainbow SET® Pulse CO-Oximetry, ktorá umožňovala neinvazívne a kontinuálne sledovanie zložiek krvi, ktoré sa predtým merali len invazívne, vrátane celkového objemu červených krviniek (SpHb®), obsahu kyslíka (SpOC™), karboxyhemoglobínu (SpCO®), metemoglobínu (SpMet®), PVI® ako aj SpO2, tepovej frekvencie a perfúzneho indexu (PI). Dodatočné informácie o spoločnosti Masimo a jej produktoch nájdete na adrese www.masimo.com. @Masimoinnovates

Vyhlásenia zamerané do budúcnosti

Táto tlačová správa zahŕňa vyhlásenia zamerané do budúcnosti, ako ich definuje časť 27A Zákona o cenných papieroch z roku 1993 a časť 21E zákona o výmene cenných papierov z roku 1934, v spojení so zákonom o reforme súdnych sporov v oblasti súkromných cenných papierov z roku 1995. Tieto vyhlásenia zamerané do budúcnosti sú založené na aktuálnych očakávaniach budúcich udalostí, ktoré nás ovplyvňujú a ktoré podliehajú rizikám a neistotám, pričom všetky z nich sa ťažko predvídajú a mnohé z nich sú mimo našej kontroly a mohli by spôsobiť to, že naše aktuálne výsledky sa budú materiálne a nepriaznivo líšiť od výsledkov uvedených v našich vyhláseniach zameraných do budúcnosti v dôsledku rôznych rizikových faktorov vrátane, no nie výhradne: rizík spojených s našimi predpokladmi s ohľadom na opakovateľnosť klinických výsledkov získaných použitím PVI spoločnosti Masimo, rizík spojených s naším presvedčením, že meranie PVI je jednoduché na použitie a cenovo výhodné na vyhodnotenie či je podanie tekutín prospešné pre pacientov, rizík spojených s našimi predpokladmi, že PVI umožňuje pre jednotlivca prispôsobenú a zameranú terapiu obnovy tekutín, ako aj ďalších faktorov uvedených v časti Rizikové faktory v našich najnovších správach zaslaných Komisii pre výmenné operácie a cenné papiere („SEC“), ktoré sa dajú získať bezplatne na webovej stránke SEC www.sec.gov. Hoci si myslíme, že očakávania uvedené v našich vyhláseniach zameraných do budúcnosti sú opodstatnené, nevieme, či sa naše očakávania ukážu byť správne. Všetky vyhlásenia zamerané do budúcnosti uvedené v tejto tlačovej správe sú výslovne kompletne opodstatnené na základe predchádzajúcich vyhlásení o upozorneniach. Nemali by ste sa nevhodným spôsobom spoliehať na tieto vyhlásenia zamerané do budúcnosti, ktoré hovoria len za dnešnú dobu. Nepreberáme žiadnu zodpovednosť za aktualizáciu, doplnenie alebo objasnenie týchto vyhlásení alebo „rizikových faktorov“ uvedených v našich najnovších správach u SEC, či už v dôsledku poskytnutia nových informácií, budúcich udalostí alebo inak, okrem možnej požiadavky v rámci aktuálne platných zákonov o cenných papieroch.

Masimo, SET, Signal Extraction Technology, Improving Patient Outcome and Reducing Cost of Care... by Taking Noninvasive Monitoring to New Sites and Applications, rainbow, SpHb, SpOC, SpCO, SpMet, PVI sú obchodné známky alebo registrované obchodné známky spoločnosti Masimo.

Kontaktné informácie

Mediálne kontakty:

Mike Drummond

Spoločnosť Masimo Corporation

mdrummond@masimo.com

Marketwired, LP.

13818 SW 152nd Street, # 374
33177 Miami, Florida
Kontaktní osoba: Marketwired Client Services
cs@marketwired.com
About MarketwiredMarketwired advances the way the world communicates. Serving more than 11,000 clients worldwide through 20 offices on four continents, Marketwired is a dominant distributor of company news releases and other communications. Marketwired electronically delivers global news and... vice ›
Marketwired