Likvidace dřevěných palet je služby, které firmy nabízejí

Likvidace dřevěných palet
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 14.4.2024 | Služby

Praha (Pressweb) - Co s paletami, když už je nechcete použít nebo jsou poškozené? Likvidace dřevěných palet je služba, které některé firmy nabízejí. Ale ne každá paleta je tak poškozená, že se musí zlikvidovat. Palety jsou konstruovány tak, aby snesly značně nešetrné zacházení, proto se bez problémů využívají opakovaně. České i mezinárodní normy určují, jak se nové palety zkoušejí, zda jsou odolné. Ověřuje se pevnost palety mj. při stohování, velikost průhybu podlahy, pevnost špalíků i odolnost při pádu na roh palety. Při něm se zjišťuje, zda se přířezy úhlopříčně neposunuly.

Likvidace dřevěných palet určuje jejich poškození

Likvidace dřevěných palet má význam, pokud jsou tyto podložky tak poškozené, že už se nedají použít. Rozsah poškození stanovuje norma. Vyřazují se palety, u nichž chybí nebo je zlomený jeden ze tří svlaků. Jde o prkno, které spojuje špalíky a přířezy opěrné a ložné podlahy. Další poškození, například naštípnuté špalíky, nebo obnažené hřebíky se dají opravit. Ani tmavé zabarvení palety není na překážku, dřevo vlivem slunečního záření přirozeně tmavne. Likvidace dřevěných palet se většinou provádí rozřezáním přířezů na palivové dřevo.

I použité palety se používají k výrobě nábytku

Palety mají široké uplatnění nejen v dopravě, ale i při výrobě nábytku. Designéři přicházejí s návrhy, jak se dřevěné palety dají využít. Vyrábí se z nich zahradní nábytek, různé stoly, lavičky i houpačky, paletový nábytek se objevuje i v interiérech mladých rodin či studentů. Setkáme se s ním i v kavárnách či dalších veřejných prostorech. Využívají se i použité palety pro svoji zajímavou tmavou patinu. Likvidace dřevěných palet zahrnuje jejich odvoz a následné zpracování. O vyřazené palety je zájem mezi soukromníky, kteří topí dřevem, protože palety jsou dobře vysušené a snadno se štípou.

Témata: likvidace dřevěných palet, palety k likvidaci, výkup palet, prodej palet | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2