Trubky jsou svařované, bezešvé, hladké nebo se závitem

Trubky
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 15.2.2021 | Služby

Praha (Pressweb) - Hutní materiál nachází široké uplatnění ve většině průmyslových oborů, například ve stavebnictví, strojírenství, chemickém a potravinářském průmyslu. Každý druh výrobku může být zpracován odlišnými způsoby a hodí se vždy pro konkrétní využití. Trubky mohou být svařované, bezešvé, hladké nebo se závitem. Vyrábějí se válcováním, tažením, protahováním, nebo vytlačováním. Způsob zpracování ovlivňuje kvalitu výrobku i jeho použití. Například svařované výrobky se uplatní ve stavebnictví jako základ konstrukcí nebo lešení, ale ne pro systémy, které pracují s vyšším tlakem.

Trubky bezešvé hladké jsou v hydraulických a pneumatických zařízeních

Trubky bezešvé hladké jsou určeny tam, kde jsou vedeny kapaliny nebo plyny pod velkým tlakem. V českých zemích se jejich výroba datuje od roku 1890. Zpracovávají se válcováním za tepla i za studena z ušlechtilé oceli, která je odolná proti kyselinám, nízkým i vysokým teplotám. Dělí se na hladké konstrukční, závitové, přesné a kotlové. Trubky tažené za studena jsou vhodné pro hydraulické a pneumatické systémy, výrobky válcované za tepla se častěji uplatní při výrobě vstřikovacích systémů. Nevýhodou bezešvých trubek jsou vysoké náklady, ale výrobky mají vysokou kvalitu zpracování.

Hutní materiál zahrnuje i betonářskou ocel nebo ocelové profily

Trubky jsou obecně velmi odolné k nárazu, pružné a pevné, dobře se svařují. Kategorie přesných trubek nachází uplatnění v automobilovém průmyslu, kde jsou vysoké nároky na rozměrovou přesnost. Dále se využijí i v nábytkářství pro různé konstrukční a pohyblivé díly, ale také jaké díly pro tkalcovské a další textilní stroje. Součástí široké kategorie hutních výrobků je i betonářská ocel, plechy a ocelové profily. Ocel pro výrobu železobetonu je specifická tím, že její povrch je upraven výstupky, tzv. žebírkováním. Je to proto, aby se ocel pevněji spojila s betonem.

Témata: trubky, trubky konstrukční, trubky bezešvé, trubky hladké závitové, hutní materiál | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2