Udržovaný kočárek dojede dál

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 1.5.2014 | Sport, volný čas, zábava

Uničov (Pressweb) - Výběr i koupi kočárku pro miminko máte již za sebou. Během shánění kočárku jste jistě zjistili, že se jedná o poměrně významnou položkou rodinného rozpočtu. Ceny se dnes pohybují řádově okolo deseti tisíc korun, někdy i více. Je tedy opravdu důležité, abychom se naučili údržba kočárku, aby nám mohl sloužit co možná nejdéle. Jak zajistit jeho dlouhou životnost vás naučíme na následujících řádcích.

S pravidelnou péčí dojedete dál

S péčí o kočárky Tako je nejvhodnější začít ještě před samotným užíváním. Pokud ložiska a brzdy natřete olejíčkem, předejdete tím vzniku korozi. Koroze vzniká na všech kovových částech kočárku při styku s vodou. Jelikož nemůžeme vždy předejít situacím, kdy podvozek kočárku navlhne, je důležitá prevence. Pravidelné promazání ochrání kočárek před rezivěním.

Součástí péče o podvozek by měla být i kontrola a údržba kol. Jednou za čas byste měli věnovat čas jejich očistě od písku, bláta a jiných nečistot. Kolečka byste měli rovněž občasně promazat pro zachování dokonalých jízdních vlastností. Pokud vlastníte kočárek s pohyblivými předními kolečky, nezapomínejte na dotahování šroubků.

Pravidelná péče by se měla rovněž týkat látkových materiálů. Vnitřní a vnější potahy lze nejsnadněji udržovat v čistotě pomocí navlhčeného hadříku a jemného pracího prostředku. Vyjímatelný vnitřek kočárku můžete ručně vyprat při nízkých teplotách do 30®. Vždy je třeba nechat potahy dobře vyschnout. Nevystavujte je však ostrému dennímu slunci, které způsobuje blednutí barev.

Pokud věnujete čas údržbě kočárku, bude vám sloužit po dlouhou dobu. Dlouhá životnost uspoří finance především rodinám, které plánují v budoucnu dalšího potomky. Udržovaný kočárek můžete pohodlně využívat i několik let. Správná péče rovněž usnadní každodenní manipulaci s kočárkem při jeho skládání i provozu.

Témata: kočárky Tako, údržba kočárku

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov