Průmyslové oplocení u stavby je dnes nutností

Průmyslové oplocení
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 15.1.2021 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Co je třeba udělat před zahájením stavby? A je jedno, jestli jde o rodinný dům nebo skladovací halu. Pořídit si průmyslové oplocení. Náklady na ně musí být součástí projektu. Má několik funkcí – přesně odděluje plochu, která je určená pro výstavbu i pracovní manipulaci od cizích pozemků. Zabraňuje vstupu cizích osob, přičemž každé vniknutí lze považovat za porušení zákona, a nakonec ochraňuje například děti před případnými úrazy. Většinou se používají plotové dílce s plechovou výplní, které jsou praktické a omezují pozorování staveniště.

Průmyslové oplocení je mobilní nebo stabilní

Průmyslové oplocení je většinou mobilní. Skládá se z ocelových sloupků, které se umístí do betonových patek, takže jsou velmi stabilní. Na sloupky se zavěsí plotové dílce. Instalace je většinou velmi snadná, stejně jako demontáž. Pokud se nějaký dílec poškodí, lze ho snadno vyměnit. Přestože velké firmy dávají na staveništích přednost plné plechové výplni, stabilní průmyslové oplocení může být jednoduché, se sloupky a pletivem. Takový plot nachází uplatnění u zemědělských podniků i velkých průmyslových areálů mimo městskou zástavbu. Ve městech firmy dávají přednost plné výplni.

Součástí průmyslového oplocení jsou automatická vrata nebo brány

Dříve se průmyslové oplocení zanedbávalo, existovaly i ručně ovládané brány u vjezdů. Dnes stále častěji firmy vybírají automatické brány a vrata, které se ovládají na dálku. Už nejsou potřeba ani vrátní, vše řídí elektronika. A nabídka je opravdu široká. Existují posuvné brány pojezdové nebo samonosné, dále vrata s klasickými křídly nebo křídly zasouvacími či skládacími. Dnešní moderní vjezd vypadá asi takto: zaměstnanci vjíždějí se svými vozy k bráně, kterou si otevřou dálkovým ovladačem nebo spíše mobilním telefonem. Senzory zaznamenají čas vjezdu i registrační číslo automobilu.

Témata: průmyslové oplocení, mobilní oplocení, ploty, oplocení, kovovýroba | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2