ABPM je monitorování krevního tlaku

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 15.1.2018 | Zdraví

Praha (Pressweb) - Lékaři vědí, že jednorázové měření krevního tlaku není zcela přesné. Hodnoty krevního tlaku reagují na okamžitý psychický a zdravotní stav, a často i na to, že pacient má obavu, že se od lékaře dozví nějakou špatnou zprávu o svém zdravotním stavu. Říká se tomu syndrom bílého pláště. Proto je takové vyšetření jen orientační. Pokud chce lékař zjistit přesný průběh krevního tlaku během dne, volí metodu ABPM neboli ambulantní monitorování krevního tlaku. Je podstatně přesnější a lékař si z pořízeného záznamu udělá přesnější obraz o tom, zda pacient netrpí hypertenzí, která vyvolává více zdravotních komplikací.

Monitor krevního tlaku ABPM odhalí hypertenzi

Pro kontinuální sledování krevního tlaku se používá monitor krevního tlaku ABPM. Jde o malý přístroj se snadným ovládáním, který nosí pacient u sebe. Prostřednictvím tlakové manžety přístroj v časových intervalech zaznamenává hodnoty krevního tlaku. Obvykle je to přes den po 15 minutách a v noci po 30 minutách, ale lze zvolit i jiné intervaly. Metoda ABPM je velmi přesná a dokáže posoudit stupně hypertenze neboli vysokého tlaku. Krevní tlak kolísá během dne, protože reaguje na fyzickou zátěž, hormonální vlivy a psychický stav.

Firma Seiva nabízí špičkový přístroj pro metodu ABPM

Při použití metody ABPM je pacient obvykle vyzván, aby si vedl deník během měření a zaznamenával činnosti, které mohou mít na tlak vliv, například pití kávy a alkoholu, kouření, řízení automobilu, pobyt v práci, sportování nebo odpočinek. Například monitor krevního tlaku ABPM, který nabízí firma Seiva, je velmi přesný. Využívá tlakoměrný modul od společnosti Suntech Medical, který jako jeden z mála přístrojů na světě je certifikován podle všech tří mezinárodně uznávaných standardů. Má kompaktní odolný design, nebrání pacientovi v běžné hygieně a poskytuje lékaři přehlednou zprávu.

Témata: ABPM, monitor krevního tlaku, měření tlaku, monitor ABPM | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.