Hrabůvka – úprava terciárního okruhu a opláštění třídírny

Zadavatel: Strojírny Podzimek | 1.4.2015 | Průmysl, energetika

Třešť (Pressweb) - V prosinci 2014 získala  firma Strojírny Podzimek, s. r. o. ve výběrovém řízení zakázku na „ úpravu terciárního okruhu “ v kamenolomu Hrabůvka, který patří společnosti Českomoravský štěrk a.s.

Hlavním důvodem úpravy terciárního okruhu bylo zvýšení výkonu drtícího stroje a zkvalitnění granulometrie drceného kameniva. Dosažení těchto parametrů bylo zajištěno  instalací výkonnějšího stroje a instalací odlehčovacího třísítného třídiče, který byl včleněn před terciární drtič.

Tato úprava spočívala ve výrobě ocelové  konstrukce pod třídič včetně sady skluzů, výrobě ocelové konstrukce pod drtič včetně skluzů, výrobě dvou dopravních pasů dlouhých dvanáct a dvacet devět  metrů a pásového podavače. Na stávající zásobník drceného kameniva byla vyrobena a namontována nástavba s protihlukovou stěnou, která zvyšuje objem zásobníku. Kompletní výroba dílů a zařízení probíhala v dílnách v Třešti.

Montáž v kamenolomu Hrabůvka byla provedena v měsících lednu a únoru letošního roku  montéry firmy Strojírny Podzimek. Tato část zrekonstruované linky byla zapojena do stávajícího řídícího systému.

Další částí této zakázky bylo opláštění stávající třídírny.

V  současné době byla linka uvedena do zkušebního provozu, při kterém bude nastavena na požadované výkonnostní parametry a následně bude uvedena do trvalého dvousměnného provozu.

Obrázky:
PřílohaVelikost
Image icon 20150226_084902.jpg468.45 KB

Strojírny Podzimek

Čenkovská 1060
589 01 Třešť
Kontaktní osoba: Markéta Kalábová
Sekretářka ředitele
marketa.kalabova@podzimek.cz
Obrázek uživatele Strojírny Podzimek
Realizujeme technologie kamenoprůmyslu, pásové dopravníky, ocelové konstrukce, dopravníkové linky. Kompletní řešení přepravy sypkých hmot, drcení, třídění, skládkování. Násypky, podavače, míchací jednotky, redlery, dehydrátory a bednění tunelů.
Strojírny Podzimek
Čenkovská 1060