Oprava plynového zařízení je nepříjemná, ale někdy nezbytná

Oprava plynového zařízení
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 12.5.2024 | Služby

Praha (Pressweb) - Také nemáte rádi, když vám hrozí oprava plynového zařízení (Karma, Mora, Moratop, Gamat)? Kolik to bude stát a nebude nutné celý spotřebič nakonec vyměnit? Takové myšlenky jsou běžné, když se o spotřebič léta nestaráte a myslíte si, že bude fungovat navěky. Říkáte si, proč bych se o něj měl starat, když funguje bezchybně? Máte částečně pravdu, ale plynové zplodiny spotřebič zanášejí a pak pracuje o něco hůře, přestože to nemusíte zjistit. A při dnešních cenách energií je výhodnější, když je vaše plynové zařízení v pořádku. Bude mít při stejných penězích větší výkon.

Oprava plynového zařízení? Lepší jsou pravidelné kontroly

Kdy je vlastně nutná oprava plynového zařízení (Karma, Mora, Moratop, Gamat)? Je to jednoduché – když přestane pracovat. Ale je možné větším opravám předcházet, když necháte svůj spotřebič pravidelně kontrolovat.  Není to oprava plynového zařízení, ale jen kontrola. To je rozdíl. Při kontrole vám technik prověří funkčnost jednotlivých dílů, případně vadné či dosluhující opraví a spotřebič také kompletně vyčistí. A vy konečně uvidíte, kolik nečistot se ve spotřebiči najde. Plynové servisy doporučují kontroly spotřebičů jednou za rok. Pak máte jistotu, že se vyhnete větší a dražší opravě.

Technici vždy zjišťují, zda nedochází k úniku plynu

*Když necháte svůj spotřebič pravidelně kontrolovat, bude i oprava plynového zařízení jednodušší. Technici už váš přístroj znají a budou pravděpodobně vědět, kde vadný díl hledat. A co se většinou porouchá?  Jsou to regulátory, regulační hlavice a zapalovače u topidel Gamat, těsnění u průtokových ohřívačů, termopojistky u sporáků Mora. Někdy dojde k prohoření výměníků u ohřívačů Mora a jejich výměně, ale většinou stačí jen výměníky, hořáky a spalinové cesty vyčistit. Technici také vyměňují staré kohouty za nové kulové uzávěry, které jsou bezpečnější a zabraňují únikům plynu. Při každé návštěvě technik také prověří, zda ze spojů či vedení neuniká plyn.

Témata: oprava plynového kotle, karma, pohotovost plynové topení | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2