Čištění ultrazvukem od A do Z

Zadavatel: PSHK s.r.o. | 13.12.2017 | Průmysl, energetika

Hradec Králové (Pressweb) - Rychlé, spolehlivé a šetrné odstranění nečistot je pro mnoho oborů lidské činnosti nezbytností. Obzvlášť bavíme-li se o vědě, zdravotnictví nebo výrobním průmyslu. Ultrazvukové čističky nabízí moderní způsob efektivního čištění a brzy se stanou nepostradatelnou součastí nejen vaší laboratoře či výrobní haly.

Jak vlastně čištění probíhá?

Ultrazvukové čištění je v podstatě chemický proces. Při čištění, hlavně členitých předmětů, se ultrazvuk využívá k odstranění organických i anorganických nečistot. „Vzniká jev zvaný "kavitace", při kterém se v čistícím médiu vytváří miliony mikroskopických bublinek, které vzápětí implodují a uvolněná energie strhává nečistoty z povrchu čištěného předmětu - z jeho vnějších i vnitřních částí.“ Nečistoty z povrchu poté odplaví médium - kapalina.

Na kmitočtu záleží

Ultrazvukem nazýváme kmitání vyšší než 18 kHz. Ultrazvukový generátor mění vysokofrekvenční energii na mechanické kmitání. Různě vysoké frekvence se používají na různě znečištěné předměty. Ty nižší (např. kolem 20 kHz) umí vytvořit větší bublinky i větší tlakovou vlnu. Hodí se tak k čištění velkých a silně znečištěných předmětů. Vyšší frekvence (kolem 40 kHz) vytvoří zase větší počet menších bublinek. Ty jsou při čištění jemnější a šetrnější.

Kde všude ultrazvukové čističky využijete?

V každém oboru, kde se klade vysoký důraz na konečnou čistotu produktu. Typicky najdete ultrazvukové čističky ve sklářském průmyslu. Tam se používají např. k čištění a odmašťování skla, čoček nebo optických soustav. V automobilovém průmyslu jimi zase čistí vstřikovací trysky, karburátory, stříkací pistole, tlumiče atd. Ultrazvuk ale využívají také v elektrotechnickém, strojírenském či dřevozpracujícím průmyslu. Nepostradatelný je i ve zdravotnictví a v mnoha dalších odvětvích.

Čističku vybírejte podle objemu čištění

Výběr čističky se odvíjí od toho, jak velké zatížení ji ve vašem provozu čeká. V laboratořích a dílnách, kde provoz není tak náročný a znečištění spíše průměrné, si vystačíte s laboratorními čističkami. Objem jejich čistícího prostoru je zhruba od 1 do 30 litrů. Ve výrobním provozu, kde je čištění náročnější na čas i co se komplikovanosti znečištění týče, využijete spíše průmyslovou ultrazvukovou čističku, která je na náročnost průmyslové výroby připravena lépe.

PSHK s.r.o.

Pavla Hanuše 300/1
500 02 Hradec Králové
Kontaktní osoba: Zdeněk Hrubý
Jednatel
hruby@pshk.cz
Obrázek uživatele PSHK
Provádíme SEO pro vyhledávače, nabízíme služby v oblasti internetového marketingu, vedení PPC kampaní. Tvoříme webové stránky a e-shopy.
PSHK s.r.o.
Pavla Hanuše 300/1