Revize plynových zařízení – při havárii je vyžaduje pojišťovna

Revize plynových zařízení
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 13.11.2019 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Víte, co je důležité při pořízení plynového spotřebiče? Vstupní revize plynových zařízení. Možná, že vám firma dovezla plynových kotel, a tím to končí. Omyl, určitě požádejte o revizního technika, aby vám zkontroloval plynové rozvody, připojení a uvedení spotřebiče do provozu. Vyplatí se vám to v případě, že dojde k nějaké havárii a pojišťovna bude vyžadovat doklad o revizi. Jinak vám škody neuhradí. Takové opomenutí vás může stát spoustu peněz. Pokud jste si nechávali dělat nové plynové rozvody v rodinném či bytovém domě, při vstupní revizi musí technici udělat před vpuštěním plynu tlakové zkoušky.

Revize plynových zařízení se provádí každé tři roky

Kromě vstupní revize plynových zařízení se každé tři roky dělá provozní revize. Technik zkontroluje spotřebiče, aby se ujistil, zda jsou provozuschopné a zda někde neuniká plyn Únik plynu je velmi nebezpečný. Může unikat jen drobnou netěsností ve starém spoji a vy to ani nezjistíte. Pokud nejsou místnosti dobře větratelné, plyn se může v nějakém místě hromadit, a pak stačí jediná jiskra, která směs plynu se vzduchem zapálí. Zemní plyn je ve směsi se vzduchem velmi výbušný, proto je revize plynových zařízení tak důležitá.

Revizní zpráva je důležitý dokument

Revize plynových zařízení se skládá z několika částí a jejím výsledkem je revizní zpráva. Ta obsahuje část, v níž se zjišťuje, zda se opravily závady z minulé revize, dále současný stav zařízení a doporučení pro vlastníka. Technik v průběhu posouzení zjišťuje těsnost spojů. Staré spoje, kde se využívala koudel a mazivo, se stávají po letech netěsnými, protože mazivo vysychá a plyn může skrz drobné netěsnosti unikat. Při revizi se také kontroluje ovladatelnost uzávěrů, protože zejména staré kuželové uzávěry tuhnou. Musí se proto znovu promazat, případně vyměnit za nové.

Témata: revize plynových spotřebičů, revize plynových kotlů, servis karma, Mora, moratop | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2