Toník předal výtěžek kampaně "Motorka pro Péťu"

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 13.11.2018 | Politika, společnost

Moravičany/Praha (Pressweb) - 13. 11. 2018: Třicetitisícový šek předal Nadační fond Toník rodině autistického Péti Jochece. Jde o část výtěžku crowdfundingové kampaně spuštěné na dárcovském portálu Darujme.cz.

Příspěvek rodina použije na úhradu každodenní dopravy do stacionáře, kde se Péťovi věnuje osobní asistentka. Pro maminku Soňu je to velká pomoc, kromě syna se stará i o malou zdravou dcerku a nemocnou maminku s alzheimerem. A musí zvládat i všechno to, co ostatní ženy - vyřizování na úřadech, návštěvy lékařů, nakupování, vaření, péči o domácnost...

„Věřte, že ta pomoc s dopravným mi pomohla nejen situačně, ale i psychicky. Mohu nyní jet na operaci a vědět, že moje rodina má na naftu a já mohu v klidu relaxovat,“ vzkázala paní Jochecová.

Za necelý měsíc kampaň ve prospěch autistického Péti Jochece získala 254 sdílení, 265 lajků a od 40 dárců částku 30.579,- korun. „Je fantastické, že z velké části šlo o dárce, které oslovil příběh rodiny Jochecových, aniž by je osobně znali. Ozývají se nám i firemní dárci s nabídkou další pomoci,“ říká Eva Vrzalová, členka správní rady Toníka a partnerka sítě Expense Reduction Analysts, pod jejímiž křídly fond vznikl.

Crowdfundingová kampaň poběží na portálu Darujme.cz až do poloviny prosince. „Všechny získané prostředky rozdělíme mezi další rodiny, které potřebují pomoc,“ dodává Eva Vrzalová.

Motivem kampaně je motorka. „Motorky Péťu fascinují, velmi se směje, když nás nějaká předjíždí a vydává specifický zvuk,“ prozradila už dříve maminka Soňa a rozhodla tak o nápadu, jak Péťovi aspoň trochu splnit sen a rodině pomoct zvládat situaci. Autorem ilustrace je výtvarník Jan Laštovička, o správu a komunikaci kampaně se stará agentura e.vox.

::

Nadační fond Toník vznikl počátkem září 2016. Základním posláním nadačního fondu je podpora dětí, kterým závažná nemoc jejich či jejich rodičů znemožňuje z finančních důvodů plnohodnotný společenský život, nebo mají zvýšené finanční náklady na zdravotnické pomůcky či léčebné postupy, díky kterým mají větší možnost žít svůj život plnohodnotněji. Jeho zřizovateli jsou partneři Expense Reduction Analysts. Další informace o nadačním fondu najdete na www.tonikdetem.cz.

Region: Olomoucký kraj

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
Obrázek uživatele e.vox
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3