Jaké krmivo a vitamíny potřebují hlodavci a malá zvířata?

Hlodavci patří mezi nejoblíbenější domácí mazlíčky. Nejčastěji si domů pořizujeme morčátka, zakrslé králíčky nebo křečky, oblibě se ale těší i potkani, myšky, fretky, pískomilové, osmáci nebo činčily.
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 12.11.2014 | Sport, volný čas, zábava

Praha (Pressweb) - Tato zvířata jsou poměrně nenáročná na péči a umí dětem i dospělým poskytnout spoustu radosti. Je ale samozřejmě zapotřebí vybudovat jim určité zázemí a především vybrat jim správné krmivo pro jejich dobrou kondici a zdraví.

Kvalitní krmivo

Naši domácí mazlíčci jsou zcela závislí na nás a je tedy naší starostí zajistit jim pravidelný přísun potravy. Při jejím výběru musíme vycházet z toho, o jaké zvíře jde a volit krmivo podle toho. Každé zvíře má totiž trochu jiné požadavky na nutriční hodnotu stravy a tedy i její složení. Základem krmení by měla být směs obilovin, dále doplněná o ovoce, zeleninu, případně bylinky. Právě takové složení mají například prémiová krmiva Brit Animals, která splňují všechny nároky na kvalitu a vyváženost stravy. Klasické krmivo je možné a také přímo vhodné doplňovat občas různými pamlsky, tyčinkami pro hlodavce a dalšími speciality pro zpestření chuti.

Důležité vitamíny

Velmi důležité jsou pro malá zvířata také vitamíny. V čerstvé zelenině a ovoci, které všichni hlodavci milují, jich sice nějaké množství přijmou, přesto je dobré alespoň v některých obdobích života sáhnout i po vitamínových preparátech. Vitamíny a minerály jako doplňky stravy potřebují především mláďata a březí samice, ale prospějí všem zvířatům. Díky nim budou mít zdravé kosti a klouby, pevné drápky a krásnou lesklou srst. Při volbě potravinových doplňků je opět třeba se orientovat podle toho, o jaké zvíře jde.

Krmivo pro hlodavce koupíte v každém zverimexu nebo ještě pohodlněji na internetu. Využijte třeba nabídku e-shopu www.mujmazlik.cz, kde najdete vše potřebné ve vysoké kvalitě a za dobrou cenu.

Region: Praha