Svezení v pořádným autě

Zadavatel: Jiří Kutal | 13.10.2017 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - Ve výzbroji každé armády je k dispozici velké množství různé techniky. Od vrtulníků a letadel až po nejrůznější kolová a pásová vozidla. Je snem mnoha malých kluků a i dospělých pánů vyzkoušet si něco málo z výzbroje a techniky příslušníků armády. Jaký je to asi pocit projet se v opravdovém bojovém tanku nebo v bojovém vozidle pěchoty, kterému se zkráceně říká BVP.

Charakteristika bojových vozidel

BVPčko je bojové vozidlo, které je užíváno především k přesunu pěchoty na bojiště. Vozidlo také poskytuje palebnou podporu vojákům. Bojová vozidla pěchoty umožňují udržet tempo pohybu po bojišti společně s tankovými jednotkami. Do vozidla se vejde osm členů pěchoty a tři vojáci obsluhující vozidlo. Vozidlo je kompletně opancéřované aby poskytlo co největší ochranu posádce ve voze. Pro bezproblémový pohyb po bojišti využívají vojáci i vlastnost vozidla, kterou je plavení. Vozidlo se může přeplavit přes řeku nebo jinou vodní plochu. Velkou útočnou silou je ale jiný typ bojového vozidla. Bojový tank je pásové obrněné vozidlo určené k likvidaci nepřátelských pozemních cílů přímou palbou. Tanky nejsou určeny k nepřetržitému boji, protože potřebují častou údržbu, doplnění paliva a munice. Výhodou tanků je jejich rychlý pohyb i v náročném a neprostupném terénu. Posádka tanku se většinou skládá z řidiče, střelce a dobíječe.

Zahrajte si na vojáky v bojovém voze

Pokud Vás zajímají tyto stroje, máte jedinečnou příležitost prohlédnout si je z blízka a dokonce se v nich i projet. Jestliže znáte někoho, kdo by měl z jízdy v obrněném voze velkou radost, můžete mu dát dárkové poukazy na jízdu v tanku nebo bvpčku. Zážitkem bude už jen usednutí do některého z těchto velkých strojů. Můžete se nechat vozit zkušeným řidičem, nebo si bvpčko zkusit sami řídit. Pokud se rozhodnete nechat vozit řidičem budete se moci kochat skvělou rychlou jízdou po celém tankodromu. Více informací na webu www.firmanazazitky.cz/projizdka-v-bojovem-tanku.

Jiří Kutal

Lesní 960