Palety na přepravu zboží a materiálu

Palety na přepravu
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 11.9.2018 | Cestování, gastronomie

Praha (Pressweb) - Dřevěné palety zajišťují snadnou a pohodlnou přepravu zboží a materiálu. Aby byly skutečným pomocníkem, bylo nutné stanovit přesné parametry, to znamená stejné rozměry, nosnost i odolnost. Vznikly tak standardní palety na přepravu, a v případě licencované výroby - europalety. Rozměry dřevěné palety vycházejí z rozměru železničního vagonu, protože původně měly sloužit pouze v železniční dopravě. Postupně se však rozšířily i do automobilové přepravy a přizpůsobili se jim i výrobci nákladních automobilů a kamionů, a také regálů a skladovacích hal.

Evropské palety na přepravu se rozšiřují i v USA

palety na přepravu, a protože vycházejí na rozdíl od Evropy z angloamerické soustavy měr, úložný prostor nelze paletami zcela zaplnit. Europalety se však rozšiřují i na americkém konkurentu, takže někteří výrobci lodních kontejnerů upravují jejich rozměry o několik centimetrů, aby evropské palety na přepravu maximálně využili.

Dřevěné palety nesmí být poškozeny plísněmi či houbami

Standardní palety na přepravu mají rozměry 1200 x 800 x 144 milimetrů. Skládají se z jedenácti prken (přířezů a svlaků), devíti špalíku a 78 hřebíků. Mezinárodní i česká norma pro jejich výrobu stanovuje, že dřevo může být listnaté i jehličnaté, ale nesmí být znehodnoceno plísněmi nebo dřevokaznými houbami. Palety na přepravu se využívají opakovaně, musí mít i značnou odolnost. Výrobci, kteří chtějí získat licenci na jejich výrobu, se musí podrobit zátěžovým testům. V současnosti se vyrábějí i další druhy palet právě s ohledem na zámořskou dopravu. Mají rozměry 1200 x 1000 x 144 nebo 1200 x 1000 x 162 milimetrů.

ždý>
Témata: palety na přepravu, přeprava na paletách, palety, paleta, dřevěná paleta | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2