Lokátory pro stavebnictví i pracovníky distribučních soustav

Lokátory pro stavebnictví
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 12.5.2016 | Služby

Praha (Pressweb) - Stavební technici a pracovníci distribučních soustav se neobjedou bez přesného zaměření inženýrských sítí, potřebují to při plánované výstavbě či opravách sítí. Přerušit elektrický kabel nebo dálkové vedení plynu stojí stavební firmu velké peníze, a navíc to může ohrozit zdraví lidí i jejich majetek. Pro přesnou lokaci příslušného vedení slouží spolehlivé lokátory. Tyto přístroje mohou jen zjistit přítomnost nějaké vedení nebo poskytnout přesné informace o typu vedení, určit trasu či detekovat poškození. Špičkové lokátory dokáží například odhalit poškozený kabel ve svazku vodičů.

Lokátory pomáhají zjišťovat trasy i poruchy sítí

Lokátor pracuje na principu přijímání elektromagnetického signálu z podzemního vodiče nebo na vysílání a přijímání signálu, pokud sítí neproudí elektrický proud, například u vodovodního či odpadního potrubí. Lokátor poté změny elektromagnetické vlnění analyzuje a vyhodnotí. Lokátory například umožňují zjistit přesně trasu vedení sítí. Mají barevné displeje, z nichž se dají získat potřebné údaje. Lokátory odhalí úniky vody nebo i porušený obal. Některé přístroje mají vestavěnou GPS a při převodu dat do počítače lze vytvořit přesnou trasu vedení sítě.

Lokátory hledají plastová vedení pomocí markerů

V případě, že potřebujeme zjistit či nalézt podzemní nekovové vedení, použije se lokátor markerů. Při instalaci plastového potrubí nebo optického vedení se v určitých vzdálenostech umisťují tzv. markery, což jsou plastové objekty, které mají v sobě LC obvody. Lokátor markerů pak vysílá signál, jenž reaguje s LC obvody a následně při příjmu signálu dokáže určit přesnou trasu a hloubku vedení. Například lokátor markerů Radiodetection RD8000 MRX přijímá až 35 frekvencí, dokáže lokalizovat všechny typy markerů, měří hloubku markerů, má vestavěnou GPS a disponuje bezdrátovým ovládáním vysílače.

Témata: lokátory, detektory, lokátor, detektor, lokátory markerů | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2