Krbová kamna zajistí příjemné sálavé teplo

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 11.11.2018 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Máte v celém bytě radiátory a kotel na plyn, tuhá paliva nebo elektřinu? Ale stále vám něco chybí? Je to jasné, toužíte po příjemném sálajícím teplu. Od krbu vás však odrazuje nebezpečí přímého ohně, z kterého vylétávají jiskry a mohly by poškodit dřevěnou podlahu nebo koberec. Řešením jsou krbová kamna. Máte úplně stejný pocit jako ze sálajícího krbu, vidíte na oheň, ale ten je skryt za skleněnými dvířky. Estetika je stejná, navíc bezpečná. Krbová kamna mají další výhody - topíte v nich levným palivem – dřevem, navíc se prokázalo, že pozorování ohně má příznivý vliv na psychiku.

Dnešní krbová kamna mají moderní systémy spalování

Krbová kamna jsou dnes úplně jiné topidlo než kdysi. Krb byl málo efektivní, většina tepla vyletěla komínem. Dnešní krbová kamna jsou vyrobena tak, aby udržela co nejvíce tepla a hoření bylo pomalé a regulovatelné. Správná kamna mají utěsněné topeniště a při hoření pracují s primárním a sekundárním vzduchem. To umožňuje řídit celý proces hoření, aby se dřevo spalovalo pomalu a vydávalo teplo co nejdelší dobu. Spalování je řízeno přívodem vzduchu do topeniště. Během hoření se dřevo přemění na dřevěné uhlí a plyny – a obojí dokáže moderní topidlo spálit.

A co krbová kamna s výměníkem?

Krbová kamna se vybírají podle toho, jak velkou místnost potřebujete vytopit, případně zda si pořídíte navíc výměník. Krbová kamna s výměníkem – lidé si je většinou pořizují na chatu, chalupu, ale i do rodinného domku, dokáží vytopit celý objekt. V místnosti, kde jsou kamna, využíváte sálající teplo přímo z topidla. To zahřívá vodu ve výměníku a pomocí rozvodů a radiátorů dostanete teplo do celého domu. Divili byste se, jak je takové topení výhodné a levné. Při správném využití kombinace teploty, přísunu vzduchu a kvalitního dřeva dosahují krbová kamna účinnosti až 77 procent.

Témata: krbová kamna, kamna, krby, krbové vložky, krbové příslušenství, kachlová kamna | Region: Zlínský kraj

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2