Desatero tipů na kuchyňské vybavení

Zadavatel: Topranker.cz s.r.o. | 11.7.2018 | Sport, volný čas, zábava

Jaké kuchyňské vybavení by nemělo chybět správné hospodyni? Na trhu se nabízí nepřeberné množství spotřebičů a příslušenství do kuchyně. V článku naleznete potřebné tipy na základní vybavení i rady
a doporučení na vychytávky.

Základní kuchyňské vybavení

Kromě spotřebičů, jako je lednice, trouba, varná deska a dřez s baterií, by v kuchyni nemělo chybět dalších pár základních nezbytností:

• Sada servírovacího nádobí: Potřebujeme mělké talíře, hluboké talíře, malé dezertní talířky, skleničky a hrnečky na pití.

• Sada hrnců na vaření: K vaření je potřeba velký 5litrový hrnec, dva menší hrnce s objemem mezi 1,5 – 2,5 litrů a pokličky ke každému hrnci. Výborný je i malý kastrůlek, který jistě využijete třeba
na vaření vajíček. Vychytávkou jsou plastové ploché pokličky na hrnce vhodné do lednice, kde
si nastavíte den, kdy jste pokrm připravili.

• Sada pánví: Vystačíte si s jednou větší a menší pánví, na které připravíte maso, ale i sladké palačinky.

• Příbory a nože: Pokud neplánujete velké rodinné oslavy, postačí jedna sada příborů (polévkové lžíce, vidličky, příborové nože a malé lžičky). Co se týče nožů, je dobré mít univerzální, kuchyňský, nůž na maso a chléb.

• Ruční šlehač a ponorný mixér: Nejste-li náruživá cukrářka, stačí klasický ruční šlehač s metlami. Ušleháte tím piškotové těsto, krém či šlehačku. Ponorný mixér se hodí na pasírování omáček či
na přípravu dětských příkrmů.

• Rychlovarná konvice či konvice vhodná na indukci (rychlejší způsob přivedení vody k varu).

• Prkénka: Vybrat si můžete z různých velikostí a materiálů. Postačí Vám jedno velké a menší prkénko.

• Struhadlo, naběračka, palička na maso, lis na česnek, misky, škrabka vhodná nejen na škrábání brambor a zeleniny, ale také na přípravu cuketových špaget.

Další doporučené příslušenství

• Multifunkční kuchyňský robot: Každá hospodyňka, která ráda připravuje sladké či kynuté moučníky, jistě ocení multifunkční kuchyňský robot, který je užitečným pomocníkem v kuchyni. V základním vybavení najdete šlehací a hnětací metly. Výhodou je, že máte volné ruce a výsledkem je hladké a nadýchané těsto. Ke kuchyňským robotům si můžete dokoupit celou škálu příslušenství, stačí si jen vybrat, které preferujete. Užitečný je mlýnek na maso, kde si namelete jakékoliv maso, a takové domácí sekané se nic nevyrovná. Dále mixér, struhadla, odšťavňovač či tvořítko na těstoviny a cukroví.

• Myčka na nádobí: Zbaví Vás každodenního ručního mytí nádobí. Myčku si můžete zvolit dle velikosti – počet sad nádobí. Výhodou je úspora času a vody.

• Toustovač, topinkovač, kávovar, kuchyňská váha, multifunkční sekáček, zapékací formy, odměrky.

Pokud prahnete po ještě více praktických tipech, doporučujeme vám přečíst tento a tento článek.

Topranker.cz s.r.o.
Pod pekárnami 245/10