Interiérový design dnešní doby

Zadavatel: Topranker.cz s.r.o. | 11.7.2018 | Reality, bydlení

Interiérový design je odvětví, které uspořádává praktickou a estetickou stránku domu či bytu a měl by ladit s celkovým dojmem stavby a zároveň odrážet vkus a nároky jeho obyvatelů. Funkčním a designovým doplňkem je bezesporu interiérové zastínění oken.

Interiérový design a stínící technika

Zastínění oken se dá vyřešit tak, aby lahodilo lidskému oku, ladilo se zařízením bytu a zároveň, aby splňovalo praktickou stránku.

Historie stínící techniky

Historie sahá až do starého Egypta, kde se k zastínění a ochranou před sluncem používaly různé tkané textilie. Závěsy byly zdobeny tradičními egyptskými ornamenty a když se závěsy přemístily i do dalších zemí, přišly v oblibu květinové vzory a různé dekorativní prvky. Během času se vše vyvíjelo a zdokonalovalo, až se dosáhlo dnešní podoby.

Stínící technika současnosti

· žaluzie

· rolety

· závěsy

Horizontální žaluzie jsou hliníkové žaluzie v nepřeberném množství barev i dekoru dřeva, popř. s dřevěnými lamelami, umístěné do běžných, či střešních typů oken i atypických šikmin.

Vertikální žaluzie nabízejí možnost velkého výběru látek i PVC u kterého oceníme umístění do lodžií, zimních zahrad, nebo i do sprchového koutu.

Interiérové rolety s pestrou barevnou škálou, dokonce i s možností vlastního potisku na roletovou tkaninu. Jsou vyrobeny z materiálu s antistatickou úpravou, proto se na nich téměř neusazuje prach. Jsou světlo propustné, 100 % zatemňující i např. s LED podsvícením.

Závěsy a to jak k lehkému zastínění, tak i k úplnému zatemnění, které dokážou eliminovat hluk z ulice. V nejrůznějších barevných kombinacích, proužky, geometrické prvky, výšivky, moderní pastelové barvy i s úpravou proti zašpinění. Velkou předností závěsů je, že můžeme stejný motiv použít na ostatní typy bytových textilií např. polštářky, ubrus, prostírání.

Závěs v kombinaci s textilní roletou je dobrá volba v případě správné kombinace materiálu, barevného odstínu a případného vzoru.

Všechny tyto prvky jsou oblíbené pro svou cenovou dostupnost i dobrou údržbu. Jsou vhodné jak při ukrytí před sluncem v horkých dnech, zvědavými pohledy z venčí a v neposlední řadě dotvářejí domov designově. Materiály a barevné odstíny, nejsou o nic méně důležité, než výmalba zdí, nebo pohovka v obývacím pokoji. Na trhu je nepřeberné množství variant, jak s trochou fantazie zútulnit interiér bytu a dodat mu šmrnc.

Topranker.cz s.r.o.
Pod pekárnami 245/10